Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:33:33

За 11 місяців - 11,7 тисяч працевлаштованих

14.12.2021   12:28Агенцiя

Саме стільки громадян області знайшли роботу за направленням служби зайнятості, з них майже 16% - оперативно, до набуття статусу безробітного. Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. За її словами, служба зайнятості сьогодні значно розширила зону пошуку роботи та персоналу, працюючи на засадах рекрутингу, тобто на повному ринку праці.

На замовлення роботодавців, а отже з гарантією працевлаштування організовується професійне навчання безробітних.  Протягом січня-листопада поточного року опановували нову професію чи підвищували кваліфікацію 2,4 тис. безробітних громадян. Вчаться вони не лише у навчальних закладах області, а і в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, які діють в 11 областях України та здійснюють навчання за 95 ліцензованими робітничими професіями та багатьма напрямами курсів цільового призначення. «Це сучасні комплекси європейського рівня з потужною навчально-виробничою базою», - каже Лідія Падалка.
Дієвою формою матеріальної підтримки безробітних є громадські та інші роботи тимчасового характеру, до участі у яких залучено 1,9 тис. безробітних області.
Загалом протягом січня-листопада 2021 року послугами державної служби зайнятості скористалися 33,2 тис. безробітних громадян, що перебували на обліку.
Станом на 1 грудня  2021 року в області налічувалось 9,1 тис. безробітних. Водночас роботодавці потребували 1,1 тис. працівників. Отож, на кожне вільне робоче місце претендувало 8 осіб.


За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини