Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:13:54

У Комарівській громаді вдосконалюватимуть надання соціальних послуг

14.12.2021   12:24Агенцiя

Громади, які визначені Міністерством соціальної політики України учасниками проекту «Розвиток соціальних послуг», отримали кошти на запровадження нових та розвиток існуючих послуг. Загальна сума фінансування складає 10 мільйонів гривень.

У рамках проекту держава фінансує розвиток у громадах базових соціальних послуг: денного догляду для дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю та людей похилого віку; супроводу під час інклюзивного навчання; соціального супроводу при працевлаштуванні та під час роботи; тимчасового відпочинку для батьків або опікунів, які доглядають за дітьми з інвалідністю; підтриманого проживання; стаціонарного догляду.

Відповіді на актуальні питання щодо реалізації пілотного проекту громади змогли отримати під час онлайн-наради під головуванням заступника Міністра соціальної політики України Бориса Лебедцова за участю представників департаментів соціального захисту населення обласних державних адміністрацій.


Загалом учасниками пілотного проекту Мінсоцполітики були визначені 20 територіальних громад: Великоновосілківська (Донецька обл.), Верховинська, Рогатинська, Городенківська, Яблунівська, Коломийська та Олешанська (Івано-Франківська обл.), Великосорочинська та Комишнянська (Полтавська обл.), Нововолинська та Ковельська (Волинська обл.), Чернечинська (Сумська обл.), Уманська (Черкаська обл.), Сарненська (Рівненська обл.), Коблівська (Миколаївська обл.), Костянтинівська (Херсонська обл.), Комарівська (Чернігівська обл.), Заваллівська (Кіровоградська обл.), Рудківська (Львівська обл.) і Вінницька міська ТГ.

У 2022 році громади також зможуть подавати документи для участі у пілотному проекті «Розвиток соціальних послуг», на реалізацію якого передбачені кошти в державному бюджеті на наступний рік.

 Міністерство соціальної політики України

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини