Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:03:42

В АТ "Чернігівобленерго" презентували нове високотехнологічне обладнання

12.11.2020   11:32Агенцiя

В АТ «Чернігівобленерго» відбулась зустріч технічних директорів АТ «Чернігівобленерго», АТ «Вінницяобленерго», АТ «Сумиобленерго», Луганське енергетичне об’єднання та ПрАТ ПЕЕМ ЦЕК та їх заступників.

В рамках наради відбулась презентація нового високотехнологічного обладнання – реклоузера OSM15 для ліній електропередачі напругою 10 і 35 кВ. Розроблений та виготовлений в Австралії, він пройшов всебічні випробовування. В тому числі у незалежних лабораторіях світу, що дозволяє гарантувати надійність та тривалий термін експлуатації.
 
«Ситуація з якістю та надійністю електропостачання в Чернігівській області далека від ідеальної, як і в більшості енергокомпаній України. Хотілося б в найближчому майбутньому не займатися постійним опрацюванням скарг споживачів, а повноцінною експлуатацією електричних мереж. Реклоузери – це серйозний помічник, який допоможе нам суттєво покращити показник SAIDI», - зауважив голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький.
 
Модернізація і реконструкція електромереж вкрай важливі для жителів області. Адже це допоможе забезпечити якісне та безперебійне електропостачання кожного споживача електричної енергії, навіть у найвіддаленішому населеному пункті. На сьогодні в якості комутаційних апаратів на  підстанціях 110(35)/10 кВ для відхідних ЛЕП 10 кВ використовуються масляні, рідше вакуумні, вимикачі, а на відгалуженні від основної лінії – роз’єднувачі, які перемикаються тільки вручну. При аварії на якій-небудь ділянці лінії відключення споживачів відбувається по всій її довжині.

Зараз для відновлення електропостачання спочатку необхідно направити оперативно-виїзну бригаду РЕМ для пошуку місця пошкодження. Цей процес може зайняти до декількох годин. Після знаходження місця аварії відбувається її локалізація – відключення з усіх боків пошкодженої ділянки, для того щоб заживити частину споживачів на ділянках без пошкодження. І лише після цього ремонтна бригада починає виконувати ремонт лінії, який у деяких випадках, може бути набагато швидшим, ніж пошук місця пошкодження.
 
Реклоузер ОSM15, встановлений на відгалуженні від основної лінії, дасть можливість миттєво знайти й локалізувати пошкодження на цьому відгалуженні, а диспетчер зможе відразу направити ремонтну бригаду для ліквідації пошкодження. При цьому частина споживачів, що живляться від непошкоджених ділянок, залишаться з електроенергією.
 
Крім того, реклоузери – хороші «діагности». Вони аналізують параметри роботи мережі: напруга, потужність, номінальна частота струму, що дає можливість набагато краще проводити аналіз пошкоджень.
 
Управляти обладнанням також просто, як і комп'ютером. Не випадково енергетики називають реклоузер «цифровим пультом» ЛЕП. Крім всіх перерахованих переваг, несанкціонований доступ до реклоузера повністю виключений, а його вакуумний вимикач не вимагають обслуговування протягом усього терміну експлуатації.
Використання реклоузера дозволяє протягом декількох хвилин в автоматичному режимі і дистанційно поновлювати електропостачання споживачів непошкоджених ділянок мережі і оптимізувати процес пошуку пошкодженої ділянки.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини