Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:30:51

Урядова програма "Доступні кредити 5-7-9%": як цим скористатися

07.02.2020   16:29Агенцiя

Цього року Уряд запровадив Державну програму «Доступні кредити 5-7-9%». Для мікро- та малого бізнесу передбачено рекордно низький відсоток — 5, 7 або 9% від кредитної ставки у разі кредитування на суму до 1,5 мільйона гривень строком до 5 років.

На 2020 рік на Програму вже виділено 2 мільярда гривень. В Уряді прогнозують, що це дозволить видати понад 50 тисяч доступних кредитів, створити до 90 тисяч нових робочих місць. Партнерами–учасниками програми вже стали Приватбанк, Ощадбанк, Укрексімбанк та Укргазбанк.

– Дуже своєчасна програма. Вона, безперечно, дасть поштовх створювати або розширювати малий бізнес. Відсотки за кредитами, які доводилося раніше сплачувати підприємцям, дуже часто були для них непосильні. Це стримувало розвиток бізнесу. Тепер ті, хто планували започаткувати власну справу, зможуть зробити це, – коментує голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. – Як це діятиме у конкретному випадку: обраний вами банк видасть кредит, а держава компенсує банку різницю для того, щоб ви отримали кредит під ставку 5%, 7%, 9%. Відсотки залежатимуть від розміру бізнесу, строку його діяльності, а також кількості створених робочих місць.

До речі, додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.

У рамках програм державної підтримки підприємці-початківці також матимуть можливість пройти безкоштовне навчання, щоб підвищити свої бізнес-компетенції, тим самим покращити перспективу створення успішного бізнес-проєкту.

– Отримавши більше ресурсів і можливостей, малі підприємці залишатимуться працювати на Чернігівщині. Є гарні перспективи розвитку бізнесу в малих містах і невеликих громадах, – переконаний голова ОДА. – Бізнес поступово виходитиме з тіні. Збільшаться можливості для працевлаштування. Зростуть надходження до місцевих бюджетів, що у свою чергу сприятиме розвитку територій.

За останніми даними, в області працюють близько 5,7 тисячі малих підприємств (понад 93% від загальної кількості), а також більше 36 тисяч фізичних осіб-підприємців. У 2019 році розпочали діяльність майже 7 тисяч нових суб’єктів підприємництва. При цьому припинили діяльність – 5,1 тисячі.

Надходження до місцевих бюджетів від діяльності суб’єктів малого підприємництва минулого року збільшилися на 15,5% і становили понад півтора мільярда гривень. Це одна четверта всіх бюджетних надходжень.

Що потрібно для участі у Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%»:
офіційна реєстрація як фізичної особи-підприємця або юридичної особи;
кількість працівників не більше 50 осіб;
річний дохід до 50 мільйонів гривень;
спрямування кредиту на інвестиційні цілі – придбання, модернізацію основних засобів, ремонт виробничих приміщень;
прибутковість діяльності (для діючих бізнесів) або обґрунтований бізнес план (для новостворених).

Більше подробиць на сайті: 5-7-9.gov.ua, Call-центр: 15-45.

Останні новини Чернігівщини

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини