Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:52:53

Бюджетні установи заборгували "ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТу" майже 4 млн гривень

23.07.2019   09:49Агенцiя

Станом на 1 липня 2019 року загальна заборгованість установ бюджетної сфери – клієнтів ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» становить 3,8 млн грн. 93% цієї заборгованості припадає на установи, що фінансуються із місцевих бюджетів.

Загальний рівень оплати бюджетної сфери на Чернігівщині дорівнює майже 94% від нарахованих сум. За 1 півріччя заборгованість зросла на 2,5 млн грн і на сьогодні досягла 3,8 млн грн.

«Несплату за газ установи -боржники пояснюють недостатнім фінансуванням із бюджету, - зазначив директор «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТу» Іван Луста. – Незважаючи на низку судових рішень на користь постачальника газу, установи не квапляться погашати боргові зобов`язання. Мусимо нагадати керівникам установ про застосовування додаткових штрафних санкцій у разі неврегулювання ситуації найближчим часом. Наполегливо закликаємо погасити борги та не затягувати з цим до опалювального сезону».

Наразі відключеними за борги залишаються 16 бюджетних установ області. За 1 півріччя поточного року на бюджетників - боржників було подано до суду 24 справи на загальну суму 7,7 млн грн. По 21 позову є рішення про стягнення заборгованості і значна частина неплатежів на підставі цих рішень була погашена. На розгляді в судових інстанціях залишається 3 справи.

Несвоєчасна оплата за спожитий енергоресурс наносить значні матеріальні збитки газопостачальній компанії. Через затримку оплат «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» не в змозі вчасно та в повному обсязі розрахуватись за придбаний природний газ для потреб бюджетних установ та організацій, що також призводить до стягнення штрафних санкцій відповідно до укладених договорів. А це не передбачено бюджетом компанії. Окрім того, це ставить під загрозу стабільне газопостачання Чернігівщини.

Значні неплатежі за газ у КЛПЗ «Бобровицька центральна районна лікарня», яка накопичила борг понад 1,4 млн грн.  Відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради винен за газ 476 тис грн, Сектор освіти Бахмацької райдержадміністрації - понад 440 тис грн, Батуринська міська рада недоплатила близько 430 тис грн, повідомило ТОВ «Чернігівгаз Збут».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини