Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:54:53

На ринку праці області затребувані "аграрні" професії

10.04.2019   08:42Агенцiя

Чернігівщина – аграрний регіон, а тому попит в області на робочу силу для сільськогосподарської галузі зазвичай високий.

За словами начальника відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості Сергія Заровного, на сучасному ринку праці затребувані такі професії, як тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, дояр, тваринник, оператор машинного доїння, робітник фермерського господарства тощо.

І, незважаючи на те, що значна частина сільськогосподарських робіт носить сезонний характер, так звані «аграрні» професії користуються сталим попитом у роботодавців області. Так, за перші три місяці поточного року служба зайнятості отримала чимало заявок для працевлаштування в аграрному секторі.
На ринку праці потрібні трактористи (понад 700 вакансій), водії автотранспортних засобів (понад 600 вакансій),  робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва (близько 50 вакансій), дояри, тваринники, робітники фермерського господарства (понад 100 вакансій) та інші.

Рівень укомплектування цих робочих місць доволі високий, - кажуть у службі зайнятості. Так, по водіям укомплектовано майже 70% заявок роботодавців, стільки ж - по трактористам, по тваринникам  - 84 %, майже стільки ж і по доярам.

Не менш важливе питання – заробітна плата. Згідно інформації роботодавців, вони  готові сьогодні платити трактористам до 15, а то й 20 тис. грн., тваринникам – до 7 тис. грн., доярам – до 8 тис. грн.

У свою чергу, в службі зайнятості запевняють, якщо серед зареєстрованих безробітних не знайдеться відповідних кадрів, то готові за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття організувати їх професійне навчання на замовлення роботодавців.
В цьому напрямку налагоджена співпраця з багатьма навчальними закладами як Чернігівської області, так і за її межами. Крім того, можливе й навчання на базі Центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, які мають потужну навчально-виробничу базу європейського рівня та діють в 11 областях України. З початку року для сільськогосподарської галузі за направленням служби зайнятості навчалися та підвищували кваліфікацію близько 500 безробітних області.

                    
Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини