Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:58:47

Сергій Сергієнко: Споживачі мають отримувати безперебійне постачання електроенергії

31.08.2018   12:21Агенцiя

Питання безпечної експлуатації повітряних ліній електропередач, розташованих у лісових насадженнях, розглянули учасники наради, яку 30 серпня провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

В обговоренні взяли участь керівники відповідних структурних підрозділів ОДА і територіальних підрозділів ЦОВВ, представники контролюючих органів та лісогосподарських підприємств, фахівці ПАТ «Чернігівобленерго».

На сьогодні актуальною проблемою залишається розчищення охоронних зон повітряних ліній електропередач від небезпечних дерев, які можуть пошкодити дроти та електроопори під час проходження циклонів зі шквальними поривами вітру, дощів та буревіїв.

Обстеження територій уздовж високовольтних ліній електропередач показали, що ширина існуючих просік не відповідає вимогам Правил охорони електричних мереж та Правил улаштування електроустановок і потребує розширення. Учасники наради висловили пропозиції щодо можливих шляхів розв’язання зазначеної проблеми.

– Розширити просіки уздовж електромереж технічно можливо, однак є юридичні складнощі, у тому числі пов’язані із земельними питаннями. Та це не має стати на заваді надання якісних послуг споживачам, – наголосив Сергій Сергієнко.

За результатами розгляду заступник голови облдержадміністрації доручив Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА розробити концепцію подальших спільних дій як у напрямку безпечної експлуатації повітряних електромереж, так і в питанні використання лісових насаджень.

Крім того, ПАТ «Чернігівобленерго» спільно з обласним управлінням лісового та мисливського господарства і ДП «Чернігівоблагроліс» необхідно провести додатковий огляд ліній електропередач щодо наявності аварійних дерев та забезпечити їх видалення до початку опалювального періоду.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини