Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:52:58

Сільгоспвиробники Чернігівщини продовжують збирати врожай та сіяти озимину

18.09.2017   16:16Агенцiя

В області триває комплекс польових робіт.

Зернові та зернобобові культури зібрані з площі понад 298 тисяч гектарів, або 43 % запланованих обсягів. Намолочено понад 1,2 мільйона тонн зерна. Середня врожайність – майже 41 центнер з гектара, що на 4 центнери перевищує минулорічний показник.

Як і раніше, найбільший вал зерна у хліборобів Бахмацького району – майже 100 тисяч тонн, Менського, Борзнянського та Чернігівського – понад 80 тисяч тонн. Найкращі якісні показники в аграріїв Носівського, Варвинського, Менського, Срібнянського та Бахмацького районів, де середня врожайність перевищує 52 центнери з гектара.

На сьогодні обмолочено 40 % прогнозованих площ гречки (близько 7 тисяч гектарів), зібрано майже 7 тисяч тонн крупи. Середня врожайність цієї культури – біля 10 центнерів з гектару.

Із 600 тисяч гектарів (25 %) проса отримано більше тисячі тонн зерна при середній врожайності майже 20 центнерів з гектара.

Середня врожайність сої – близько 21 центнера з гектара. З 10 % площ (майже 11 тисяч гектарів) зібрано 22 тисячі тонн зерна.

З понад 16 тисяч гектарів (9 %) соняшнику намолочено 43 тисячі тонн насіння. Середня врожайність перевищує 26 центнерів з гектара.

У більшості районів Чернігівщини триває посів озимих колосових культур на зерно. Посіяно майже 72 тисячі гектарів (34 %) озимини, що на 10 тисяч гектарів більше проти відповідного періоду минулого року. Зокрема, озимої пшениці – близько 59 тисяч гектарів (31 %), жита –13 тисяч гектарів (53 %).

Як повідомлялося раніше, озимим ріпаком в області засіяно біля 33 тисяч гектарів (188 %).


За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини