Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:26:21

Понад 16 мільйонів гривень додаткових надходжень до бюджету забезпечено аудиторами фіскальної служби Чернігівщини у І кварталі

07.04.2017   10:42Агенцiя

Одним з основних завдань Головного управління фіскальної служби у Чернігівській області є максимальне забезпечення сервісних функцій для платників податків області та мінімізація фіскальної функції у поточному році.

На законодавчому рівні даний тренд закріплено шляхом внесення змін до Податкового кодексу України. З першого  січня поточного року податкові інспекції почали забезпечувати  сервісні функції.

ГУ ДФС у Чернігівській області при плануванні та здійсненні контрольно-перевірочної роботи керується виключно системним ризикоорієнтованим підходом для відбору найбільш недобросовісних платників податків та зборів. Такий підхід дозволяє суттєво зменшити кількість перевірок суб’єктів господарювання, які сумлінно сплачують податки, водночас залишаючи тільки законодавчо обґрунтовані претензії до неплатників або несумлінних платників податків.

Як повідомив заступник начальника ГУ ДФС у Чернігівській області  Олександр Марухленко, управлінням аудиту у І кварталі поточного року проведено 67 документальних перевірок, що у 2,5 рази менше до відповідного періоду минулого року.

Поряд з цим, встановлена сума недоплачених податків і зборів за результатами даних перевірок склала 25,4 млн.грн. що більше ніж у минулому році на 5,8 млн.грн. Тут  мова йде про узгоджені з платниками податків суми (в тому числі після судового оскарження). Відповідно, у цьому році, сплачено до бюджетів усіх рівнів з донарахованих сум 16,2 млн.грн., що більше на 6,2 млн.грн. ніж у минулому році.

Найбільше порушень виявлено у сфері сільського господарства, переробної промисловості та оптової торгівлі. Встановлені порушення пов’язані переважно з  нарахуванням заниженням податку на додану вартість, земельного податку. По податку на додану вартість виявлені порушення з питань безоплатної передачі товарів; використання товарів в операціях, що не є господарською діяльністю платника податку; реальності здійснення господарських операцій за відсутністю первинних документів; податкових зобов'язань у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів.

Фіскальна служба області закликає платників чесно та прозоро вести господарську діяльність, своєчасно і сумлінно нараховувати та сплачувати податки, збори.

В свою чергу ГУ ДФС області з вдячністю буде надавати якісні  сервіси платникам податків.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.