Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:20:17

Послугами служби зайнятості області скористалися більше тисячі людей з інвалідністю

30.11.2016   11:26Агенцiя

Серед шукачів роботи, котрі звертаються за допомогою в працевлаштуванні до центрів зайнятості Чернігівщини, – чимало людей з особливими потребами.

Незважаючи на певні фізичні обмеження, вони прагнуть знайти застосування своїм знанням, вмінням та набутому досвіду і бути повноправними членами суспільства.

Так, протягом січня-жовтня 2016 року на обліку в службі зайнятості області перебували та отримували послуги 1133 безробітних осіб з інвалідністю, майже половина з яких була охоплена активними формами сприяння зайнятості.

Про це повідомила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. Вона наголосила, що це особлива категорія клієнтів, яка потребує індивідуального підходу та особливої уваги Адже підбір роботи для них здійснюється з врахуванням медичних протипоказань.

Громадяни з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку, при зверненні до служби зайнятості отримують повний перелік соціальних послуг, які надаються шукачам роботи.

Так, зусиллями служби зайнятості в області за 10 місяців поточного року роботу отримали 339 інвалідів.

Зокрема, 14 осіб працевлаштовано на нові робочі місця завдяки компенсації роботодавцям єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 10 осіб започаткували власну справу, отримавши для старту виплату допомоги по безробіттю одноразово.

Крім того, 60 громадян цієї категорії залучено до тимчасової зайнятості, 88 – скеровано на професійне навчання.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини