Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:27:46

На квартирному обліку за місцем проживання у виконавчому комітеті міської ради перебуває 6577 сімей

28.11.2016   16:46

Станом на 21 листопада поточного року на квартирному обліку за місцем проживання у виконавчому комітеті Чернігівської міської ради перебуває 6577 сімей. У тому числі: на загальних підставах - 3296 сімей (перша сім'я з 19.04.1976); у першочерговому списку - 1559 сімей (перша сім'я з 15.11.1983); у позачерговому списку - 1722 ciм’ї (перша сім'я з 5.08.1981).

Про це інформував 28 листопада, на розширеній нараді у Чернігівській міській раді начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду Михайло Католик.

Він зазначив, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість перебуваючих на квартирному обліку зменшилась на 49 сімей у зв’язку з тим, що управлінням постійно проводиться комісійне обстеження житлових умов громадян з виїздом на місце, в результаті якого було виявлено громадян, що втратили право перебувати на квартирному обліку.

У місті 60 підприємств, установ та організацій ведуть самостійний квартирний облік, на якому перебуває 2608 сімей.

Цього року виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення щодо виділення житла та видачі 28 ордерів громадянам, що перебували на квартирному обліку як за місцем проживання, так і за місцем роботи, серед яких:
-                 11 ордерів - учасникам бойових дій;
-                 4 ордери - сім’ям загиблих військовослужбовців, що брали безпосередню участь в антитерористичній операції;
-                 2 ордери - інвалідам війни;
-                 2 ордери - особам з числа дітей-сиріт;
-                 1 ордер - багатодітній сім’ї;
-                 8 ордерів - іншим працівникам підприємств, установ, організацій міста.

У міській раді згідно з чинним законодавством (постанова Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 719 «Питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов») створено комісію щодо розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення членів сімей загиблих військовослужбовців, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції. Так, на виконання цієї постанови 5 сім’ям зазначеної категорії планується перерахування коштів на спецрахунки вже в листопаді поточного року та 3 сім’ям - у грудні.

Створено також фонд соціального призначення з 33 житлових приміщень та 17 житлових приміщень для тимчасового проживання, які заселені в установленому законом порядку відповідною категорією громадян.

За звітний період виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення щодо зміни статусу 62 приміщень, які мали статус службових та гуртожитків, на житлові, що надало можливість їх мешканцям використати право на приватизацію.

На виконання Закону України „Про приватизацію державного житлового фонду” у 2016 році прийнято 546 заяв від громадян на приватизацію житлового фонду, оформлено 555 розпоряджень про передачу житла у власність громадян. Відповідно до розпоряджень виконавчого комітету Чернігівської міської ради видано 588 свідоцтв про право власності на житло.

Станом на листопад 2016 року у місті приватизовано та викуплено 70373 житлових приміщень, що складає 88,8 % від загальної кількості особових рахунків.

Михайло Католик повідомив також, що триває процес приватизації у гуртожитках: по проспекту Перемоги, 205, вулиці Кільцевій, 20, вулиці Генерала Бєлова, 8, від мешканців яких надійшло 19 заяв на приватизацію житла та відповідно до рішень виконавчого комітету Чернігівської міської ради оформлено 22 свідоцтва про право власності на житло.

За словами доповідача, наразі розпочато процедуру передачі всіх послуг управління квартирного обліку, споживачами яких є населення, до Центру надання адміністративних послуг м. Чернігова. З 14 таких послуг 4 на сьогодні вже передані. Чернігівці зможуть по всіх відповідних питаннях звертатись до ЦНАПу, де створені зручні та доступні для населення умови отримання всіх видів адміністративних послуг.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини