Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:49:37

Чернігів закупає 10 нових тролейбусів та готує новий тролейбусний маршрут

04.06.2016   07:34

10 червня Чернігів визначиться з тим, у кого та за якою ціною будуть закуплені 10 нових тролейбусів. Цього дня мають бути розкриті пропозиції учасників тендеру, оголошеного 29 березня, та визначено його переможця.

Про це повідомив заступник Чернігівського міського голови Олександр Кириченко 1 червня на нараді, присвяченій презентації нової схеми маршрутів пасажирських перевезень міста Чернігова.

Він, зокрема, сказав:

-  Я з самого початку говорив і зараз наголошую, що пріоритету розвитку електротранспорту в Чернігові ніхто не відміняв. Але з тим рухомим складом, який є на сьогодні, щось декларувати було би безглуздо.

Коли ще не було ніяких маршрутних таксі, місто обслуговувалося 144 тролейбусами. Звісно, зараз такої кількості не потрібно. По-перше, це було би неефективно, по-друге, зараз такої кількості працюючих тролейбусів навіть нема.

За новими розрахунками, сьогодні їх Чернігову треба 82 одиниці, плюс 7% обов’язково береться в резерв. Тобто це до 90 тролейбусів потрібно – не тих, що горять і ламаються, а таких, що реально працюють. Коли ми це забезпечимо, практика покаже, що там, де буде дублювання, маршрутні таксі поступово з маршрутів підуть.

Тобто наше завдання зараз – максимально наповнити новими сучасними тролейбусами транспортну мережу. І 10 червня після відкриття пропозицій тендеру стане зрозуміло, в якого виробника закупатимуться ці нові тролейбуси, якими саме вони будуть.

Також заступник міського голови повідомив присутнім, серед яких було багато журналістів, що зараз у Чернігові триває не тільки оновлення рухомого складу тролейбусного парку, а й оновлення контактної мережі. А саме, по вул. Козацькій вже закінчується прокладання нової тролейбусної лінії, по якій буде пущено новий тролейбусний маршрут №11 (Бобровиця – вул. Незалежності).  Планується, що контактна мережа там буде підключена вже в цьому місяці, а маршрут запрацює у липні-серпні:

- До кінця червня ми почнемо випробовувати цю лінію, побачимо можливі зауваження, а з липня будемо наповнювати її тролейбусами, бажано новими.

Тролейбуси закупаються за кошти бюджету м. Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.