Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:51:00

Підвищення соціальних гарантій з 1 травня: що потрібно врахувати?

10.05.2016   11:23Агенцiя

ДПІ у м. Чернігові інформує, що мінімальна зарплата та прожитковий мінімум в Україні з 1 травня 2016 р. збільшилися з 1378 грн. до 1450 грн., а мінімальна пенсія відтепер складає 1130 гривень.

Зарплату працівників індексують у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. Тому можливу суму поточної індексації за травень 2016 р. потрібно розраховувати з урахуванням нового розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб - 1450 гривень.
   
Також, з 1 травня п.р. підвищився розмір максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. Так, з травня по листопад 2016 р. він складає 36250 гривень (1450 грн. х 25). Розмір мінімального страхового внеску становить 319 гривень (1450 грн *22%).

Нагадаємо, що на рівні мінімального страхового внеску мають сплачувати єдиний внесок за себе фізичні особи – підприємці - платники єдиного податку та самозайняті особи.

При цьому підвищення мінімальної зарплати не впливає на: ставки єдиного податку для I і II груп; суму податкової соціальної пільги і граничний розмір доходу, який дає право на неї; суму неоподатковуваного доходу у вигляді подарунків; нецільову благодійну допомогу; граничний розмір добових.
   
Наступне підвищення соціальних стандартів заплановано на 1 грудня поточного року.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини