Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:28:31

"Ніжин діловий" - під час прес-туру чернігівські журналісти відкрили великі можливості маленького міста

13.04.2016   10:47

Найчастіше у свідомості жителів нашої області Ніжин сприймається як провінційне містечко, відоме, в першу чергу, завдяки Ніжинському університету та старовинним храмам.

Однак під час прес-туру, що відбувся 11 квітня, чернігівські журналісти переконалися, що це зовсім не так! У Ніжині діють цікаві підприємства, виготовляють унікальні товари, працюють ділові активні люди, котрі роблять вагомий внесок у розвиток і регіону, і країни. Прес-тур відбувся завдяки сприянню народного депутата Олександра Кодоли, за підтримки Ліги ділових жінок Ніжина (президент - Тамара Стратилат). 

Наше знайомство з «Діловим Ніжином» почалося з візиту на Ніжинський цегельний завод – одне з найбільших підприємств райцентру, де працюють понад 130 робітників. Тут виробляють цеглу керамічну стінову М-75 та М-100. Переважно її купують для місцевих потреб, в тому числі, будівельні компанії, є замовники з Києва. Екскурсію для журналістів провів голова правління Анатолій Мусієнко. Ми побачили майже всі етапи виробництва: від заготівлі глини до формування цегли, заглянули в цех, де відбувається її обпалювання та працює величезна пічка.

За словами директора, завод має давню історію, його попередником був клінкерний завод №2 з виготовлення клінкерної цегли, що запрацював у червні 1928 року. Загальна потужність Ніжинського заводу з виробництва цегли в 60-х роках минулого століття становила 28,5 млн. штук на рік. У 1995 р. після реорганізації утворилося відкрите акціонерне товариство. До його складу увійшли цегельні заводи №1 і №2. В наш час на підприємстві оновилася технологія, підвищилась якість цегли, обсяги виробництва сягають 17 млн. штук на рік. Втім, є чимало проблем: на підприємстві працює техніка радянського зразка, таку вже не випускають, а нові екскаватори, навантажувачі – надто дорогі. Бракує фахівців, готових працювати на такому важкому виробництві.
        
Далі журналісти завітали на фірму «ЛАКС». Це підприємство вже 22 роки працює на фармацевтичному ринку України, а починало з оренди кількох кімнат у гуртожитку. За цей час «ЛАКС» здобув авторитет серед аптечних колективів, медичних організацій, вітчизняних виробників та закордонних представництв, фірма стала не тільки найбільшим фармацевтичним підприємством у Чернігівській області, але й одним із провідних операторів України.

Як повідомив представникам ЗМІ директор підприємства Анатолій Литвин, це результат наполегливої та злагодженої праці колективу, в якому налічується близько 150 осіб, серед яких переважає молодь. Керівництво постійно дбає про навчання фахівців, покращує умови роботи. Так, у 2012 році тут збудовані нові, просторі, сучасно-обладнані офісно-складські приміщення загальною площею близько 14 тис.кв.м, модернізовані робочі місця, дедалі більше впроваджується механізація виробничих процесів, що зменшує фізичне навантаження. Нова мета - привести всі операційні процеси до європейських стандартів дистрибуції, щоб отримати сертифікат якості GDP.

Наступний пункт маршруту - «царство дитячої іграшки». Саме так можна назвати ПП «Копиця», створене в 1998 році подружжям Наталії та Анатолія Копиць. Це підприємство серед лідерів в Україні з виробництва дитячої м’якої іграшки, відомий бренд і надійний партнер. «Наша місія – запропонувати місцевому споживачу якісну продукцію вітчизняного виробництва, - розповідає Наталія Копиця. – На цей момент ми маємо власну студію дизайну, високотехнологічне обладнання, у нас працює команда професіоналів, ми створюємо робочі місця, дотримуємося суворих стандартів якості та безпеки».

Як дізналися журналісти, на цей момент ПП «Копиця» має в асортименті близько 500 ляльок, іграшок-звіряток тощо. Для їх виготовлення використовують тканину різної фактури, штучне хутро, натуральні матеріали. Створення нової іграшки починається в студії дизайну, де слідкують за новинками та тенденціями у світі «іграшкової моди», пропонують ексклюзивні дизайни, розробляють ляльки з народним колоритом. Вся продукція сертифікована, проходить санітарний контроль і безпечна для дітей.

Ще одне цікаве підприємство, на якому побували представникам ЗМІ, - садиба відпочинку «Хрещатик 24», що знаходиться у с. Вертіївка Ніжинського району. Це доволі просторний комплекс у «лицарському стилі» (з відповідними написами, малюнками, барельєфами і навіть обладунками). Тут дуже смачна кухня за доступними цінами! Більшість страв готують з натуральної продукції, вирощеної своїми руками на території садиби. М'ясо, рибу та молочні продукти закуповують у місцевих жителів, і таким чином підтримують селян. На території садиби є комфортна сауна, мотель на декілька кімнат. Подвір’я облаштоване в «еко-стилі», це гойдалки, альтанки для відпочинку, колоритні тини та побутові речі.

Крім того, тут розташоване виробництво натурального какао-порошку ТМ «КАО-КАО». А згодом, буквально до кінця квітням, українським споживачам запропонують ще й «горячий шоколад» від ТМ «КАО-КАО». Про те, як народилася ідея розвивати малий бізнес у селі, розповідає підприємець Владислав Губенко: «Випуск цієї продукції розпочався в 2015 році. Ми пропонуємо споживачу натуральний какао-порошок з невеликим терміном придатності. Для розфасовки закуповуємо якісний какао-порошок німецького виробника, тому що дбаємо про здоров’я наших клієнтів». 

Завдяки високій якості продукції, відмінному смаку та професійному підходу до роботи, підприємство заслужило славу авторитетної компанії та надійного партнера. Какао-порошок ТМ «КАО-КАО реалізується по всій території України, співпрацює з великими оптовими базами та маленькими продуктовими магазинами. Одна з незалежних лабораторій, що аналізувала та тестувала різновиди какао, присутні на вітчизняному ринку, за різними критеріями, віднесла ТМ «КАО-КАО» до трійки найкращих в Україні.

Під час прес-туру «Діловий Ніжин» журналісти поспілкувалися також з народним депутатом Олександром Кодолою та президентом Ліги ділових жінок Ніжина Тамарою Стратилат. Мова йшла про соціально-економічний розвиток міста Ніжин та Ніжинського району, про роботу депутата на своєму округу. Учасники прес-туру на власні очі переконалися, що маленьке місто має величезний потенціал!

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини