Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:36:25

ІІІ З’їзд роботодавців і підприємців Чернігівщини підготував вимоги до влади

24.03.2016   15:31Агенцiя

Власники та керівники підприємств, представники малого та середнього бізнесу, фермери й аграрії з Чернігова, Прилук, Ніжина, Куликівки, Козельця, Новгорода-Сіверського зібралися в обласному центрі 23 березня для участі в ІІІ з’їзді роботодавців і підприємців Чернігівської області.

Цей форум пройшов з ініціативи коаліції «Сіверщина за сприятливий інвестиційно-промисловий клімат в Україні». Його мета – обговорити основні проблеми, що гальмують економічний та інвестиційний розвиток нашого регіону, а головне – запропонувати конкретні кроки для їхнього подолання, налагодити ефективний діалог з владою.

Варто зазначити, що ІІІ З’їзд роботодавців пройшов на високому представницькому рівні. Так, у його роботі взяли участь голова комітету ВР з питань промислової політики та підприємництва, народний депутат Віктор Галасюк та народний депутат Олег Купрієнко, перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич і заступник голови обласної ради Арсен Дідур, директор департаменту економічного розвитку ОДА Юлія Свириденко та директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Хоботня, голова Новгород-Сіверської РДА Олена Мовчан. До роботи з'їзду також долучився міський голова Владислав Атрошенко. Модератором заходу був президент Чернігівської торгово-промислової палати Костянтин Іванов.

У вітальному слові до учасників зібрання голова правління СПО Чернігівської області, голова ЧОООР «Сіверщина» Віктор Лазар відзначив, зокрема, величезний внесок підприємців нашої області в допомогу армії, волонтерську діяльність. Багато хто з підприємців пішов добровольцем на фронт, інші забезпечують вояків бронежилетами, технікою, продуктами. Віктор Лазар сердечно подякував усім за небайдужість і відповідальність за долю країни. «Два роки тому на такому ж з’їзді ми взяли на себе зобов’язання більше нікому не давати хабарі, ми повстали проти свавілля ДФС, прогнали колишнього керівника Дусяка, повстали проти свавілля «Обленерго», створили коаліцію «Сіверщина», діяльність якої підтримали в 12 регіонах України, - проінформував присутніх Віктор Лазар. – Ми показали, що ми – сила, з якою треба рахуватися. Нас не треба випробовувати, бо ми вже не такі, як були вчора».

У виступі Віктора Лазаря, інших учасників форуму неодноразово звучало, що роботодавці та підприємці вимагають від нинішньої влади цілковито конкретних результатів: подолати корупцію як на державному, так і на місцевому рівнях, провести справжню децентралізацію, запровадити справедливі податкові реформи, створити зрозумілу систему пенсійного забезпечення тощо. Особливо багато нарікань у представників бізнесу останнім часом викликають дії компанії «Обленерго», представників державної фіскальної служби, в першу чергу - керівництва Чернігівської митниці. Зокрема, йдеться про незаконне припинення роботи митного терміналу в м. Чернігів, що створює незручності і завдає значних збитків суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності.

«Чернігів претендує на антирекорд. Ми єдиний обласний центр в Україні, в якому виникла така проблема – обмеження прав доступу до державних процедур з митного оформлення вантажів. По суті, йдеться про знищення Єдиного офісу для підприємців, вони залишилися без цієї послуги, - зазначив у своєму виступі президент Чернігівської торгово-промислової палати Костянтин Іванов. – Ми вважаємо, що це ганебна ситуація. Ми отримали підтримку керівництва обласної ради, міського голови Чернігова, громадськості, але замість відповідної реакції з боку Чернігівської митниці бачимо перетасовку кадрів, тиск на суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та затягування часу у вирішенні цього гострого питання. Звертаємося до ДФС з вимогою відновити діяльність митного терміналу Чернігові».

До обговорення нинішнього стану та перспектив розвитку підприємництва на Чернігівщині, в країні загалом підключилися заступник голови Федерації профспілок працівників малого та середнього бізнесу України, ВГО «Фортеця» О.Варнакова, голова асоціації виробників картоплі та крохмалепродуктів України С.Самоненко, голова обласної галузевої «Асоціації аграріїв Чернігівщини» О.Панченко, голова обласної галузевої організації роботодавців в сфері торгівлі і послуг А.Склярець, голова асоціації «Об’єднання підприємств Ніжинщини» М.Шкурко, президент антикорупційної громадської спілки «Совість» В.Демиденко.

Свої пропозиції та вимоги учасники ІІІ З’їзду роботодавців і підприємців Чернігівщини виклали у вигляді резолюції, яку передали на розгляд Верховної Ради через присутніх на форумі народних депутатів, а також направили в уряд та ДФС. В цій резолюції, зокрема, наголошується:
- Вимагаємо від народних депутатів України зареєструвати законопроект, розроблений коаліцією «Сіверщина» «Про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо спрощення порядку приєднання електроустановок до електричних мереж) та підтримати його розгляд у профільних комітетах.
- Вимагаємо терміново розглянути та ухвалити законопроект №3872 «Про внесення змін до Податкового кодексу» щодо призупинення індексації нормативної грошової оцінки землі в 2016-2017 р.р. з метою збереження виробничого потенціалу вітчизняних підприємств.
- Відмінити земельні аукціони для фермерських господарств та ввести диференційований підхід з нарахування орендної плати на землі державної власності з урахуванням балу родючості земель сільськогосподарського призначення.


З’їзд закликав громадськість консолідувати зусилля для розвитку економіки, створення нових робочих місць, покращення інвестиційного клімату в регіоні.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини