Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:55:16

Цього року в області буде здійснено поточний ремонт автодоріг

24.03.2016   08:18Агенцiя

Нарешті підписано розпорядження Кабінету Міністрів України щодо розподілу видатків державного бюджету на 2016 рік на експлуатацію та ремонт автодоріг загального користування. Загальна сума цих коштів – 6,5 мільярда гривень. Про це повідомив під час прес-брифінгу в облдержадміністрації начальник Служби автомобільних доріг в Чернігівській області Володимир Гузема.

Вперше за останні три роки передбачено кошти на проведення саме ремонтних робіт. По Україні на ці потреби виділено 3,5 мільярди гривень. Чернігівська ж область матиме 174,2 мільйона. І хоч це буде не капітальний, а поточний середній ремонт, все ж, за словами Володимира Гуземи, це буде якісний ремонт, який дасть змогу значно покращити автодороги Чернігівщини.

Як повідомив очільник обласної служби автодоріг, на проведення ремонтних доріг по трасі Р-68 Талалаївка – Ічня – Тростянець – Сокиринці – /Н-07/ вже проведено тендерні процедури. Тож, як тільки буде отримано бюджетний паспорт, із роботами зволікати не будуть. Це також стосується і ремонту під’їзду до Державного історико-культурного заповідника «Качанівка». Обіцяють якість і повноту охоплення цього відрізку дороги.

До переліку автодоріг, на яких буде проведено ремонт, також увійшли: М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі (на Гомель), Р-12 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч, Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин, Т-25-35 Козелець – Карпилівка – Сорокошичі, а також ремонт мосту через річку Рома. Як завірив Володимир Гузема, конкурсні торги оголосять до 1 квітня.

Питання виділення коштів з обласного бюджету на ремонт доріг місцевого значення начальник Служби автодоріг сподівається вирішити в травні, коли відбудеться чергова сесія обласної ради. До речі, минулого року вперше за останні 10 років залучено 9,3 мільйона гривень з обласного бюджету. У результаті цього ліквідовано 36,5 тисяч квадратних метрів ямковості на 69 автодорогах у 22 районах області.

До відома
Протяжність мережі автомобільних доріг загального користування в області станом на 1 січня 2016 року складає 7 722 км (дороги державного значення – 2 962 км, місцевого значення – 4 760 км). Не мають твердого покриття 490 км доріг місцевого значення (6%).
Відповідно до нормативних міжремонтних термінів та фактичного стану покриття щорічно в області є потреба в розмірі 700-800 мільйонів гривень на експлуатацію доріг, до 2,7 мільярда гривень – на ремонтні роботи.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини