Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:09:31

Чернігівські платники спрямували до бюджету майже 166 млн. грн. єдиного внеску

16.03.2016   11:08Агенцiя

Впродовж поточного року чернігівські платники сплатили до бюджету майже 166 млн грн єдиного внеску. Про це повідомила начальник відділу адміністрування єдиного внеску ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області Галина Мушенок.

Керівник підрозділу нагадала, що з 01 січня 2016 року згідно із Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-УІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» єдиний внесок встановлено на рівні 22 % для всіх категорій платників єдиного внеску (крім інвалідів).

Суми єдиного внеску, сплачені страхувальниками м. Чернігова, зараховуються на позабюджетні рахунки, відкриті в Головному управлінні Державної казначейської служби України у Чернігівській області на ім’я ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області.

«На сьогодні прийнято постанову КМУ від 18.02.2016 р. № 85 «Про внесення змін у додаток до постанови КМУ від 26 листопада 2014 р. № 675», якою передбачені пропорції розподілу між фондами  соціального страхування залежно від категорії платників. Відповідно до цієї постанови суми єдиного внеску, які надходять від роботодавців, фізичних осіб – підприємців, у тому числі тих, які сплачують єдиний податок, від осіб,  які провадять незалежну професійну діяльність та від членів фермерського господарства, особистого селянського господарства, які уклали договори добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, розподіляються між Пенсійним фондом України та усіма фондами соціального страхування», - розповіла податківець.

Слід зазначити, що всі платники продовжують сплачувати єдиний внесок на ті рахунки, на які сплачували до 01.01.2016 року. Це стосується і фізичних осіб - підприємців та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність і з якими було укладено договори добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини