Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:34:51

Чернігівські платники єдиного податку - фізичні особи поповнили бюджет майже на 20 млн. гривень

10.03.2016   07:24

Як повідомив начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області Олег Шуба, з початку року суб’єктами господарювання – фізичними особами, які перебувають на спрощеній системі оподаткування сплачено до бюджету майже 20 млн. грн. єдиного податку.

Керівник підрозділу інспекції звернув увагу на деякі питання припинення господарської діяльності фізичної особи - підприємця.

Відповідно до вимог п.п. 298.2.1 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу України платники єдиного податку першої - третьої групи можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування шляхом  подання до контролюючого органу відповідної заяви, не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року), де платник зазначає відомості про дату (період) припинення провадження господарської діяльності або дату переходу на сплату інших податків та зборів.

Слід зазначити, що реєстрація платника єдиного податку може бути анульована за рішенням контролюючого органу  на підставі отримання від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

Згідно вимог р. XIV Кодексу у  разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, який є платником єдиного податку, останнім податковим (звітним) періодом вважається період, у якому подано до контролюючого органу заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з припиненням провадження господарської діяльності (п.294.6 ст.296 Кодексу).

У такому випадку податкові зобов’язання зі сплати єдиного податку припиняються: для платників першої та другої групи  - з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому подано заяву; для платників третьої групи - з першого числа кварталу, наступного за кварталом, в якому подано відповідну заяву.

Податківець також нагадав, що платники єдиного податку несуть відповідальність  за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій (п.300.1 ст.300 Кодексу).

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини