Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:50:44

Витрати населення області в ІІI кварталі 2015 року. ДОВІДКА

01.03.2016   07:26Агенцiя

За підсумками вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у IІI кварталі 2015 року сукупні витрати середньостатистичної сім’ї області збільшилися на третину, порівняно з відповідним періодом 2014 року, та складали 5249 грн за місяць.

Витрати кожного жителя області щомісячно в середньому становили 2734 грн, а середньостатистичного українця – 2339 грн.

Більше половини сукупних витрат (52%) домогосподарства Чернігівщини направляли на харчування (рік тому – 50%). В Україні частка таких витрат становила 54%, а найбільшою вона була у Волинській, Одеській та Рівненській областях – по 60% у кожній.

Витрати на купівлю непродовольчих товарів та оплату послуг чернігівців становили 35% сукупних видатків (торік – 33%). Найбільше таких витрат здійснили жителі м.Києва – 40%, Закарпаття та Полтавщини – по 39%.

Частка витрат домогосподарств Чернігівської області на оплату житла, комунальних продуктів та послуг (з урахуванням суми пільг та субсидій) становила 5% та разом з Івано-Франківською, Сумською та Чернівецькою областями була найменшою серед регіонів. Найбільшою вона була в м.Києві – 10%, а в середньому в Україні склала 7%.

Щомісячно домогосподарства області спрямовували на охорону здоров’я 8% сімейного бюджету, на купівлю одягу та взуття – 6%, на транспорт – 4%, на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла – 3%, на зв’язок, відпочинок і  культуру – по 2%.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини