Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:32:33

Малий та середній бізнес збільшують суми сплачених податків

28.01.2016   08:02Агенцiя

Останнім часом на Чернігівщині внесок малого та середнього бізнесу у наповнення бюджетів стає все відчутнішим. Як повідомила в.о. начальника Головного управління ДФС у Чернігівській області Ніна Соловей, минулого року ця категорія платників сформувала майже половину місцевого бюджету.

Від малих підприємств та суб’єктів господарювання-фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів надійшло майже 780 млн.грн (18,6 відсотка загальної суми надходжень). У тому числі до місцевих бюджетів вони перерахували 492,7 млн.грн (24 відсотки від загальної суми мобілізованих коштів).

Порівняно з 2014 роком сума податків, сплачених малим бізнесом, збільшилася в 1,3 раза, а їх питома вага у наповненні місцевих бюджетів зросла з 22,5 до 24 відсотків.

Зокрема, від підприємців надійшло 213,3 млн.грн (10,4 відсотка загальної суми), від юридичних осіб-суб’єктів малого бізнесу – 279,4 млн.грн (13,6 відсотка).

Підприємства середнього бізнесу минулого року сплатили до бюджетів усіх рівнів 1млрд. 77,7 млн.грн (25,7 відсотка загальної суми). В тому числі місцеві бюджети вони поповнили на 518,2 млн.грн  - забезпечили більше чверті надходжень.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.