Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:02:42

Менеджерам Берадзе не дають забудувати 7 гектарів лісопарку

08.12.2015   15:36Агенцiя

Суд відмовився зобов’язати Управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради надати ТОВ «Єврокон Полісся» містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки площею 7,45 га у рекреаційній зоні.

Про це свідчить постанова Київського апеляційного адміністративного суду від 27 листопада.

«Єврокон Полісся» з 2008 року орендував вказану ділянку по вул. Савчука. На ній було запланове будівництво житлового комплексу.

У липні 2015 року фірма звернулася до міськради із заявою про надання містобудівних умов і обмежень забудови ділянки. Проте отримала відмову, оскільки у грудні 2014-го Чернігівська міська рада запровадила до 1 січня 2016 року мораторій на забудову зони природних ландшафтів, обмеженої вулицями Савчука – Воїнів-Інтернаціоналістів – Берегова (парк 50 років ВЛКСМ – лісопарк Кордівка).

Суди відмовили фірмі у задоволення позову. Вони послалися, по-перше, на те, що законність прийняття мораторію міськрадою була підтверджена в судовому порядку. Оскаржувала мораторій фірма «Єврокон Полісся».

По-друге, з проекту землеустрою і містобудівного обґрунтування, розробленого Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «Діпромісто» вбачається, що ділянка площею 7,45 га входить до ландшафтно-рекреаційної зони, на яку розповсюджується мораторій.

І по-третє, суд врахував, що строк дії договору оренди ділянки закінчився 16 вересня цього року. При цьому у вересні міськрада надіслала фірмі лист про неможливість продовження договору.

Засновниками київського ТОВ «Єврокон Полісся» є Олександр Розумовський і Олексій Розумовський. Директором фірми є Золтан Путнокі.

Зауважимо, що влітку цього року Путнокі у якості комерційного директора фірми «Набережний квартал» активно представляв проект по забудові згаданої ділянки площею 7,45 га.

Путнокі і Розумовські пов’язані з фірмами, співзасновниками яких є Заза Берадзе, родич колишнього першого заступника голови Державної фінансової інспекції України Георгія Берадзе (квітень-жовтень 2014). За часів Януковича Георгій Берадзе працював заступником голови ДУС Андрія Кравця.

Зокрема, Олександр Розумовський є директором компаній «Форест-3», «Медконсул Інтернейшанель», «Укртуртранс», де Заза Берадзе є співзасновником.

При цьому на вул. Катерини Білокур, 10/15 у Києві, де прописане «Єврокон Полісся», також зареєстровані фірми «Др.Рьодгер Кейтерінг Сервіс», співзасновником якої є Заза Берадзе, і «Емансіс Інтернешинел», засновником якої є Вісаріон Берадзе (Рига, Латвія).

Компанії з групи Берадзе вигравали крупні медичні тендери до 2014 року.

Наші гроші

До теми:

Обласний тубдиспансер закупився в "Лізоформ Медікал" на 150 тисяч

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.