Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:11:40

Опалювальний сезон може розпочатися дочасно. ВІДЕО

07.10.2015   09:26Агенцiя

З середини тижня синоптики прогнозують різке похолодання. Про те, коли ж до осель чернігівців прийде тепло та чи встигли тепловики в повному обсязі підготуватися до осінньо-зимового періоду, дізнавались журналісти обласного телебачення.

Очільник найбільшого теплогенеруючого підприємства Чернігівщини «Облтеплокомуненерго» заявляє: «Опалювальний сезон 2015-2016» може розпочатися дочасно».
 
Цьогорічний міжопалювальний сезон був одним із найважчих за останні роки, каже голова правління «Облтеплокомуненерго» Віктор Геращенко. Причина — примусовий перерахунок майже 70% усіх зароблених коштів газопостачальнику — НАК «Нафтогаз України». І це за умови, що тариф на теплову енергію зовсім не покривав витрат на її виробництво. Хоч трохи вибратись із боргової ями підприємству допомогли споживачі, наголошує очільник тепломереж Віктор Геращенко. Якби не авансові платежі, які жителі області вносили протягом усього літа, говорити про зменшення газових боргів на дві третини не доводилося б. Але разом з тим, через примусове розщеплення коштів у підприємства з’явилися інші борги.
 
Та незважаючи на значні фінансові складності, тепловикам вдалося провести необхідні регламентні роботи на системах теплопостачання. Так, на Чернігівщині до зими підготовлено 99 котелень, 47 теплових пунктів, сім індивідуальних теплопунктів та 263 кілометри мереж.
 
Тож теплоенергетики запевняють, опалювальний сезон пройде безперебійно, але за умови стабільного постачання енергоносіїв — газу та електроенергії. Що ж стосується дати його початку, то, спираючись на прогнози синоптиків, тепловики припускають, що це може статися вже наприкінці цього тижня.
 
Тож вже із дня на день в «Облтеплокомуненерго» чекають на відповідні розпорядження органів місцевого самоврядування. Виконати їх обіцяють протягом двох-трьох днів.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.