Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:04:32

Вклад малого і середнього бізнесу в економіку області

05.09.2015   09:52Агенцiя

Аналіз результату роботи Головного управління ДФС у Чернігівській області показує, що фактичні надходження до загального фонду державного бюджету за серпень місяць поточного року склали 263 млн. грн., що перевищує минулорічне досягнення на 152 млн. грн., місцеві бюджети поповнились на 200 млн. грн., що більше минулорічного періоду на 39 млн. грн.

Єдиного соціального внеску надійшло 276 млн. грн., приріст до відповідного періоду 2014р. становить 27 млн. грн..

З початку року загальний фонд держбюджету поповнився на 1254 млн. грн., Єдиний соціальний внесок – на 2192 млн. грн., місцеві бюджети - на 1275 млн. грн. Минулорічний рівень надходжень перевищено на 134 млн. грн. по ПДВ, на 51 млн. грн.- по податку на прибуток. Частка податку на доходи фізичних осіб, що зараховується до держбюджету перевищила 261 млн. грн. Серед податків, що зараховуються до місцевого бюджету найбільший приріст забезпечено по: податку на майно – 82 млн. грн., єдиному податку – 45 млн. грн., податку на прибуток – 23 млн. грн. Біля 87 млн. грн. надійшло акцизного податку від реалізації підакцизних товарів.

Доля самостійно сплачених грошових зобов’язань задекларованих платниками податків складає 95,5 %.

В минулому році в області функціонувало 5,3 тисяч малих підприємств, з яких 47 відсотків зосереджено в м.Чернігові.

Сьогодні малі підприємства забезпечують п’яту частину обсягів реалізації продукції і охоплюють більшість галузей народного господарства. При цьому питома вага збору від суб’єктів господарювання, що належать до малого бізнесу становить до:
зведеного бюджету - 20,3 відсотки;
державного бюджету - 16 відсотків;
місцевого бюджету - 24,3 відсотки.

Серед найбільших платників малого бізнесу до зведеного бюджету: ТОВ ,,Аметист”, ТОВ ,,ДЖБІЕC”, ЦЕНТР ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО РОЗВИТКУ, ТОВ ,,Маяк”.

До середнього бізнесу відносяться за своїми господарськими показниками 363 суб’єкти господарювання. Доля надходжень від суб’єктів, що належать до середнього підприємництва складає до :
зведеного бюджету - 27 відсотків;
державного бюджету - 31 відсоток;
місцевого бюджету - 24 відсотки.

Серед найбільших платників середнього бізнесу до зведеного бюджету: ДП ,,Добрянське лісове господарство”, Комунальне підприємство ,,Чернігівводоканал”, ТОВ Фірма ,,ЛАКС”, ПАТ ,,Облтеплокомуненерго”.

Пріоритетом у відносинах з платниками податків фіскальна служба вбачає ідеологію взаємної довіри і партнерства. Про це свідчить щорічне проведення ДФС конкурсу сумлінних платників податків, а також всебічна підтримка та постійне покращення умов обслуговування платників.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини