Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:03:35

Нове українське підприємство з виробництва готової картоплі може замінити імпорт цієї продукції

17.06.2015   15:33Агенцiя

На Чернігівщини працюватиме унікальне виробництво картоплі, яке постачатиме вже готову продукцію українським та міжнародним клієнтам.

Виробляти картоплю, яку споживають у популярних закладах харчування (картопля фрі, по-селянськи), будуть на підприємстві «Корпорація «Інтерагросистема», що знаходиться у місті Мена Чернігівської області. Сировину забезпечуватимуть наші місцеві фермери. Про це повідомив координатор Ради регіонального розвитку області Сергій Березенко. – Це унікальне виробництво, аналогів якому сьогодні немає в Україні. Підприємство продаватиме за кордон не просто картоплю, а вже готову продукцію. Можливо, у перспективі матимемо власну менську торгову марку, товари під якою можна буде купувати в магазинах як України, так і інших країн світу, - розповів Сергій Березенко.

Він також зауважив, що запуск виробництва створить додаткові робочі місця для жителів навколишніх сіл. Окрім цього, сировину для «Корпорації «Інтерагросистема» вирощуватимуть фермери з усіх районів Чернігівщини. – По-суті створюється міжгалузева співпраця. Фермери забезпечують виробника картоплею, за що отримуватимуть хороші прибутки та матимуть стимул працювати в майбутньому.

За словами директора закритого акціонерного товариства «Корпорація Інтерагросистема» Сергія Юхименка, сьогодні по всій країні споживається 18 тисяч тон продукції, 11 з яких припадає на мережі закладів Макдональдс. Уся продукція завозиться з-за кордону, переважно з Польщі. Тому виробництво картоплі на Чернігівщині дозволить фактично відмовитись від імпорту. – Зараз ми готові виробляти 15 тисяч тон продукції на рік, але в майбутньому плануємо збільшити обсяги виробництва, - пояснив Сергій Юхименко. – Плануємо, збирати 35-40 тон сировини з гектару. Така «планка» дозволяє фермерам отримати суттєві доходи та забезпечити нас необхідною сировиною.

Сана Бойко

PR
 

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.