Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 09:02:44

У Чернігові громадські активісти працюють над створенням дорожної карти реформ міста

16.06.2015   12:52Агенцiя

15 червня зібралося перше засідання робочої групи з напрацювання Громадського пакету реформ для міста Чернігова (такий собі реанімаційний пакет реформ на місцевому рівні).

Більше двадцяти місцевих активістів вирішили працювати за 12 напрямами – це земельна, бюджетна сфери, участь громадян у процесі ухвалення рішень, транспорт і благоустрій, соціальна та гуманітарна сфери.

Сама ініціатива виникла в кінці квітня, коли громадські активісти Чернігова виріши підготувати для кандидатів на майбутні місцеві вибори, які мають відбутися 25 жовтня, громадську програму реформ для міста. Оскільки, на думку ініціаторів розробки програми, обіцянки ймовірних кандидатів не задовольняють потреб чернігівців. Саме тому, активісти вирішили показати місцевим політика своє бачення дієвих та нагальних реформ у Чернігові.

Нижче коротко про ініціативу

Мета: сформувати громадське бачення необхідних реформ в місті Чернігові, які відносяться до сфери компетенції Чернігівської міської ради по основних сферах життєдіяльності міста.

Завдання:
-напередодні місцевих виборів громадські активісти, базуючись на кращих практиках інших міст України та європейському досвіді мають запропонувати місцевим політиками своє бачення необхідних реформ в місті Чернігові.
-ініціювати в дискусію щодо подальшого розвитку міста та необхідних першочергових змін

Водночас є розуміння того, що за цей напружений і короткий час до місцевих виборів громадськості не вдасться випрацювати повноцінну Стратегію розвитку міста на кілька десятиріч, тож таке завдання і не ставиться. Навпаки, пропонується зосередитися на найбільш необхідних речах і запропонувати конкретні варіанти вирішення проблем.

Хронологічно кампанія виглядатиме наступним чином:
Травень 2015 - Створення ініціативної групи по написанню ГПР. Визначення механізму роботи над ГПР
Червень 2015 - Формування робочих груп по напрямках життєдіяльності, які будуть випрацьовувати бачення реформ в кожній сфері
Червень - липень робота в робочих групах за напрямами
Кінець липня - зовнішній експертний аудит напрацювань, проведення консультацій з широкою громадськістю
Початок серпня - затвердження напрацьованих робочими групами бачень реформ по різним сферах
Середина серпня - узагальнення кінцевого документу
Кінець серпня – презентація напрацювань ЗМІ та місцевим політиками
Вересень – жовтень 2015 – підписання Меморандумів з суб’єктами виборчого процесу у м.Чернігові про виконання політиками ГПР в разі проходження до міської ради.
Після жовтня 2015 року – лобіювання виконання ГПЛ оновленою Чернігівською міською радою

Долучайтесь!

Контакти: Павло Пущенко (063) 4785562, centre.initiative@gmail.com

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.