Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:39:48

В області продовжують впроваджувати інвестиційні проекти з реконструкції систем опалення бюджетних установ

13.06.2015   08:48Агенцiя

В умовах обмеження фінансових ресурсів та дефіциту енергетичних ресурсів питання зменшення споживання природного газу та забезпечення належного функціонування систем теплопостачання населених пунктів області в опалювальний період має актуальний характер. Саме тому, в останні роки органи виконавчої влади разом з інвесторами впроваджують в області проекти з реконструкції систем опалення бюджетних установ з використанням альтернативних видів палива.

Проміжні результати цієї роботи обговорили на нараді з питань реалізації подібних проектів, яку 12 червня провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич. У заході взяли участь заступники голів райдержадміністрацій, керівники та заступники керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, начальники відділів (управлінь) житлово-комунального господарства райдержадміністрацій та інвестори.

Протягом минулого року, за інформацією в.о. директора Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації В’ячеслава Сальникова, проведено реконструкцію котелень на 72 об`єктах бюджетної сфери регіону. Півсотні з них переведені на альтернативні види палива.

Активно з інвесторами у цьому плані працюють Бобровицький, Носівський, Сосницький, Городнянський, Талалаївський, Ічнянський та Ніжинський райони області. Для поглиблення співпраці з інвесторами в області постійно проводиться відбір об`єктів, які потребують енергоефективних заходів.

Крім того, за рахунок субвенції з державного бюджету проведені роботи з будівництва та реконструкції 14 котелень у 9 районах та 2 котелень у м. Прилуки. Наразі на цих об’єктах залишилось виконати пусконалагоджувальні роботи та підключити котельне обладнання до існуючих мереж.

Все це, за інформацією фахівців, дало позитивні результати. За минулий рік в області спожито на 98 мільйонів кубометрів газу менше, ніж у 2013 році. Скоротили використання газу всі категорії споживачів. Зокрема, на 8% зменшило споживання газу населення, на 20% — бюджетна сфера, на 24% — промисловість та на 11% — теплопостачальні підприємства регіону.

Перспективами і планами, а також зауваженнями і пропозиціями, у ході наради поділились інвестори. Серед найболючіших для них питань на сьогодні залишаються: відведення земельних ділянок під будівництво котелень, орендна плата та кредиторська заборгованість за виконані роботи.

Підсумовуючи, Леонід Сахневич підкреслив, що сьогодні необхідно зробити все для не допущення виникнення аварійних ситуацій на системах теплопостачання та забезпечення їх належної роботи. Для цього потрібно взяти під особистий контроль споживання природного газу на підвідомчих територіях в межах доведених лімітів, продовжити переведення котелень на альтернативні види палива та посилити роботу з розрахунків за спожиті енергоносії.

— Плідна співпраця у даному напрямку дасть можливість знайти шляхи щодо економії енергетичних ресурсів, покращити технічний стан та якість системи теплопостачання бюджетних установ в області, — наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини