Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:28:44

Чи платитимуть чернігівці за тепло менше?

11.06.2015   19:26Агенцiя

Чернігів може втратити можливість одержати від Світового банку гроші на утеплення тепломагістралей, якщо влада міста та депутатський корпус найближчим часом не створять відповідне комунальне підприємство. Про це заявив консультант проекту Світового банку Айрат Хакимзянов під час круглого столу з питань енергоефективності організований Радою регіонального розвитку Чернігівщини за ініціативи Сергія Березенко.

«Світовий банк готовий почекати, допоки у Чернігові буде створене комунальне підприємство, якому з приватних рук передадуть тепломережі, і яке зможе одержати кредит на модернізацію. Тому відповідь на питання чи платитимуть чернігівці за тепло менше, залежить від депутатів і міської влади», – сказав Хакимзянов.

Участь у засіданні круглого столу також взяли народний депутат України Владислав Атрошенко, депутати Чернігівської міської ради та представники громади міста.
«Енергозбереження дозволить нам досягнути такої моделі, за якою кожна чернігівська сім'я буде почувати себе захищеною і не боятися страшних платіжок за комунальні послуги», – зазначив Березенко.

За проектом, на який Світовий банк готовий виділити Чернігову 35 млн доларів, передбачається модернізацію 46 діючих теплових пунктів, утеплення мереж та встановлення 127 індивідуальних теплових пунктів безпосередньо у будинках. Ці заходи дозволять чернігівцям економити – через зменшення втрат тепла відповідно зменшуватиметься і вартість тарифу.

«Не може бути успішного міста без енергозберігаючих технологій. Цей проект вкрай важливий і потрібний для міста. І тому потрібно у цьому питанні прибрати політичну й комерційну складові, обговорити його у депутатських комісіях, партійних осередках, неформальних групах і проголосувати за цей проект на сесії міської ради», – сказав Владислав Атрошенко.


Наталя Береза

PR

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини