Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:35:22

Перспективи розвитку туристичної галузі в державі і на Чернігівщині

24.02.2015   08:11Агенцiя

Перспективи розвитку туризму в Україні в умовах військової агресії Російської Федерації обговорили учасники виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, що відбулося сьогодні в Чернігові. Керівництво області, народні депутати України, керівники міст обласного значення, структурних підрозділів облдержадміністрації, Чернігівської міської ради, ректори ВНЗ, представники туристичного бізнесу та громадськість, на прикладі Чернігівщини, шукали нові механізми розвитку туристичної галузі.

Вітаючи учасників засідання, виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман зазначив: — Галузь туризму посідає особливе місце в економіці багатьох країн світу. Адже туристична сфера залучає в свою орбіту мільйони людей, сприяє міжнародному обміну та людським контактам.

За словами очільника області, за останні роки на Чернігівщині було відбудовано чимало туристичних об’єктів. Зроблено перші кроки у розвитку міжнародної співпраці, зокрема, підписано угоди про співробітництво у галузі туризму з Республікою Білорусь. — Нажаль, через дезінформацію про події в країні, минулого року до області приїхало вдвічі менше туристів, — констатував Сергій Журман.

— Щоб розв’язати проблеми і забезпечити розвиток туристичної галузі, маємо спільно з органами виконавчої влади, турпідприємствами, громадськістю визначити конкретні кроки до розбудови гілки туризму в Україні, — підкреслив народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України Артур Палатний. Він також зауважив, що незважаючи на складну економічну ситуацію в державі, туризм повинен розвиватися, адже це дасть великі фінансові надходження до бюджету.

Про необхідність реформування галузі туризму в державі говорила і народний депутат України, секретар Комітету Верховної Ради Анна Романова. Вона, зокрема, представила нову модель державного управління туризмом, що передбачає створення Національної ради з питань туризму при Кабінеті Міністрів України, окремого центрального органу виконавчої влади у сфері туризму, розроблення державної програми розвитку туризму до 2020 року тощо.

На її думку, для ефективного використовування туристичного потенціалу Чернігівщини, потрібно переорієнтовувати потоки туристів, а також вирішити питання прямого залізничного сполучення з іншими регіонами країни. На сьогодні необхідно активно розвивати такі сегменти, як шопинг, конференц-туризм, медичний, рекреаційний туризм.

Своїми напрацюваннями та пропозиціями під час засідання поділились експерти та представники туристичного бізнесу Чернігівщини. Про територіальний брендинг як інструмент розвитку регіону та стратегічний маркетинг м. Одеси розповіла бренд-менеджер Чернігова Тетяна Бойко.

Підсумовуючи, народні обранці запевнили, що всі озвучені сьогодні пропозиції та зауваження будуть доопрацьовані Комітетом Верховної Ради України та обов’язково враховані у процесі створення нової моделі державного управління туристичної галузі.

Під час візиту до Чернігова народні депутати України вшанували пам’ять загиблих під час Революції гідності, поклавши квіти до стели «Небесна Сотня» на Красній площі обласного центру.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини