Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 17:55:38

Протягом 11 місяців 2014 року за порушення термінів сплати ЄСВ роботодавці та підприємці Чернігова слатили 1 млн. 410,6 тис. гривень штрафних санкцій

19.12.2014   08:10Агенцiя

ЄСВ: надходження та відповідальність

За 11 місяців цього року платники нашого міста спрямували до бюджету 1 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За словами начальника відділу адміністрування ЄСВ ДПІ у м. Чернігові Галини Мушенок це на 26 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зокрема, в листопаді до бюджету надійшло 104,9 млн грн єдиного соціального внеску.
Станом на початок грудня єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у м. Чернігові сплачує більше 10 тисячі платників. З них понад 3 тисячи юридичних осіб та 7 тисяч фізичних осіб-підприємців.

ДПІ у м. Чернігові нагадує, що відповідно до ст. 1 Закону України від 09.07.2003р. № 1058-IV «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування – це консолідований страховий внесок, збір якого здійснюється до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб та членів їхніх сімей на отримання страхових виплат (послуг) за визначеними видами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Згідно з абз. 12 ст. 9 Закону про ЄСВ єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

У випадку несвоєчасної сплати або сплати в неповному обсязі ЄСВ до платників внеску застосовуються фінансові санкції, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність.

При цьому суми ЄСВ, своєчасно не нараховані та/або не сплачені у строки, визначені законодавством, є недоїмкою. За несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату суми ЄСВ накладається штраф у розмірі 10 відсотків несплачених або несвоєчасно сплачених сум ЄСВ (п.11 статті 25 Закону про ЄСВ), а на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсоток суми недоплати за кожний день прострочення (п. 10 статті 25 Закону про ЄСВ).

За порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати ЄСВ посадові особи платників ЄСВ згідно зі ст. 165 1 Кодексу про адміністративні правопорушення від 7 грудня 1984 року № 8074-X, зі змінами та доповненнями, несуть адміністративну відповідальність як штраф:
- за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ, у тому числі авансових платежів, у сумі, що не перевищує трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, – від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 425 до 850 грн. За повторне за рік вчинення таких дій – від ста до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто від 1700 до 5100 грн.
-за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ, у тому числі авансових платежів, у сумі більше трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1700 грн. За повторне за рік вчинення таких дій – від ста до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто від 1700 до 5100 грн.
Шановні роботодавці м.Чернігова! Контролюйте стан розрахунків з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, не зволікайте зі своєчасною та в повному обсязі сплатою ЄСВ.

Памятайте, що що систематична сплата єдиного соціального внеску – це, насамперед, гарантія виконання державою зобов’язань щодо соціального захисту своїх громадян. Саме ЄСВ забезпечує захист на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, достойну пенсію.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини