Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:24:52

Чернігівщина націлена на підвищення власної конкурентоспроможності

06.12.2014   10:44

Концепцію Програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2015-2016 роки розглянули під час засідання «круглого столу» на тему «Роль громадськості у підвищенні конкурентоспроможності територій Чернігівської області», яке відбулося 5 грудня в облдержадміністрації, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

У заході взяли участь заступник директора Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва ОДА Сергій Нітченко, представники Громадської ради при облдержадміністрації, обласного теріторіального відділення Антимонопольного комітету України, Регіональної ради підприємців при ОДА, Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, енергопостачальних компаній, комунальних підприємств, науковці Інституту інтелектуальних інвестицій та громадськості.

Науковий керівник робочої групи з підготовки програми Валентин Підвисоцький, представник Інституту інтелектуальних інвестицій, повідомив присутніх про те, що основними завданнями програми є підвищення конкурентноспроможності області та забезпечення достатньо високого рівня якості життя людей. Для вирішення інтересів громад передбачається розробка проектів, на які і будуть залучатися кошти інвесторів. На першому етапі заплановано відбір та реалізацію семи найбільш інвестиційно привабливих пропозицій.

На сьогодні на основі статистичних даних, зібраних за останні десять років, вже зроблено аналіз стану індексу людського розвитку Чернігівщини.

За словами президента Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтина Іванова, 2015-2016 роки будуть важкими для Чернігівщини через внутрішню обстановку в державі. Тому, під час роботи над програмою особливу увагу потрібно зосередити на підримці підприємств-експортерів, продукція яких користується попитом на міжнародних ринках.

Представників бізнесу хвилювали питання отримання у користування інвесторами земельних ділянок, підключення до комунікацій та енергомереж, розвитку альтернативної енергетики.

Підсумовуючи засідання, Сергій Нітченко закликав присутніх найближчим часом надсилати всі свої пропозиції з підготовки програми до Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва ОДА.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини