Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:25:12

Китай інвестує: на Чернігівщині запрацює потужне українсько-китайське аграрне підприємство

03.12.2014   14:29Агенцiя

Це стане найбільшою прямою інвестицією з Піднебесної за всю історію незалежної України.

За п’ять років у Чернігівській області має бути реалізований українсько-китайський інвестиційний проект зі створення потужного аграрного підприємства «Фанда». На це передбачено залучити 58 мільйонів доларів, що стане найбільшою прямою китайською інвестицією за всю історію незалежної України.

Засновниками «Фанди» є українська компанія «DARA Group» і китайська промислова корпорація «ХуанфаньЦюй».

«Перемовини з китайцями велися близько двох років, — розповів виданню «АгроМаркет» власник «DARA Group» Едуард Самоткалов. — Для нас це пілотний проект, до цього ми такого роду ініціативами не займалися. Наші китайські партнери мають колосальний досвід в аграрному секторі. Ми неодноразово бували в Китаї й бачили, як вони працюють, на якому рівні там перебуває сільське господарство, аграрні інститути. "ХуанфаньЦюй" має контрольний пакет акцій "Фанди", і як у спеціалістах ми в них абсолютно впевнені».

Проект реалізовуватиметься в Чернігівській області.

«Ми розглядали підприємства і в Полтавській, і в Черкаській, і у Вінницькій областях, але ті проекти, що нам пропонували, були дуже дорогі та розкручені. І самим китайцям, і нам це було не цікаво, бо немає сенсу купувати готову хорошу компанію. Ми намагаємося взяти щось у поганому стані, не дуже дорого й зробити із цього "цукерку". Це наш підхід до бізнесу. Ми купили у жовтні сільськогосподарські товариства "Злагода" та імені Горького. обидва мають занедбану нерухомість, зношеність основних засобів становить 80%», — пояснив власник «DARA Group».

З його слів, китайців не відпугнула невисока родючість ґрунтів господарств: «Їхні технології, насіння, добрива, підхід дають унікальні результати. Коли б Китай мав такі землі в себе, я б не здивувався, якби вони взагалі відмовилися від імпорту продовольства. Китайці дуже цінують землю. В них є стратегія розвитку на рівні держави, багато виділяється коштів на наукові дослідження».

План розвитку проекту передбачає чотири етапи: розвиток рослинництва (17,5 млн дол. інвестицій) — буде створено сучасну агрофірму для вирощування зернових культур і кормових трав; створення свинокомплексу (12,5 млн дол.), де вирощуватиметься близько 50 тис. голів на рік. Компанія вже працює над реконструкцією корівників, кошти на це вже надійшли. На це передбачено 25 млн дол., буде зведено 4 ферми, у кожній з яких утримуватиметься по 5 тис. тварин. Четвертим кроком реалізації інвестпроекту (2,5 млн дол.) передбачено створення тепличного комплексу з вирощування овочів і їх переробки.

«За нашими розрахунками, середня врожайність зернових у цьому регіоні має становити 30—40 ц/га, а у 2013 році вона була на рівні 14 ц/га. Як досягти кращих показників? Насамперед ми інвестуватимемо в зрошення. Проектом передбачено будівництво основного зрошувального каналу протяжністю 30 км, допоміжних каналів теж на 30 км, 1000 колодязів, трубних магістралей зрошення на 200 км. Також плануємо оновити сільгосптехніку. Реалізація цього напряму проекту дозволить створити додатково 120 постійних робочих місць і понад 1000 сезонних. Для початку вирощуватимемо кукурудзу й пшеницю, урожай очікуємо в 13 тисяч тонн», — поділився планами Едуард Самоткалов.

DARA Group — багатопрофільна група компаній, що працює в гірничодобувній, інвестиційній, сільськогосподарській, торговельній, науково-дослідній, будівельній, ресторанно-готельній і культурно-оздоровчій сферах.

Корпорація «ХуанфаньЦюй» розводить велику рогату худобу, вирощує високоякісне насіння різних культур, переробляє та зберігає фрукти й овочі. Корпорація обробляє 10 тис. га, на якій працює понад 12 тис. працівників. Компанія має 16 сільгосппідприємств, 9 промислово-торговельних акціонерних підприємств і 6 ферм. Загальний капітал корпорації становить близько 154 млн дол.


http://agravery.com/ua/novyny/show/kitaj-investue-na-chernigivschini-zapracjue-potuzhne-ukrainsko-kitajske-agrarne-pidpriemstvo

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини