Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:58:03

Аграрне виробництво Чернігівщини демонструє позитивні результати

30.10.2014   08:28

Підсумки роботи агропромислового комплексу за 9 місяців поточного року розглянули на засіданні колегії Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, яке відбулося 29 жовтня.

У роботі колегії взяли участь в. о. голови облдержадміністрації Сергій Журман, заступник голови ОДА Костянтин Лубенцов, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олексій Савченко, заступники голів та начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій.

На початку засідання Сергій Журман, зветраючись до присутніх, зазначив, що незважаючи на економічну кризу в країні, аграрний сектор області демонструє зростання.

- Важливим і знаковим є те, що нами цікавляться закордонні інвестори. Півтора місяця тому була підписана інвестиційна угода з групою китайських компаній «Дара груп», яка має залучити в аграрний сектор Чернігівщини 58 мільйонів доларів США. Це найбільша пряма інвестиція Китаю в Україну загалом і найбільша інвестиція за всю історію Чернігівщини, - наголосив в. о. голови облдержадміністрації.

Як зазначалось, аграрне виробництво є пріорітетним для області. Приріст валової продукції по всіх категоріях сільгосппідприємств склав 24,4% до відповідного періоду минулого року.

Станом на 24 жовтня по всіх категоріях господарств зернові культури обмолочено на 77% площ, намолочено 2,42 мільйона тонн зерна, при середній врожайності 48,6 ц/га.

Відмічаються позитивні результати і в тваринництві. Так, на 1,5% збільшилось поголів’я свиней по області. За 9 місяців поточного року було вироблено 449,7 тисяч тонн молока.

У харчопереробній галузі спостерігається приріст з виробництва харчових продуктів на 4,6%. Зокрема, позитивні показники мають галузі виробництва хліба, хлібобулочних і борошняних виробів (+6,2%), готових кормів для тварин (+5,5%), перероблення та консервування фруктів і овочів (+ 2,9%).

Представник Чернігівського обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» повідомив про роботу з підтримки будівництва у сільській місцевості. Зокрема, за весь період діяльності фонду видано 6,5 тисяч кредитів сільським жителям на суму 76 мільйонів гривень. Тільки у нинішньому році видано кредитів на суму близько чотирьох мільйонів гривень.

- Необхідно створювати кооперативи, розвивати сільські території для того, щоб реально допомагати людям, – підкреслив Костянтин Лубенцов на завершення засідання.
 

Останні новини Чернігівщини

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини