Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:36:05

Понад 763,4 мільйонів гривень сумлінно сплатили чернігівські платники

03.10.2014   08:00Агенцiя

Саме така сума податків і зборів надійшла до бюджетів усіх рівнів від платників нашого міста за 9 місяців поточного року. З них до Державного бюджету сплачено 318,7 мільйонів гривень, а до місцевого – понад 444,7 мільйонів гривень. Про це повідомив в.о. начальника ДПІ у м. Чернігові Олександр Марухленко.

Основними джерелами поповнення державної казни у січні-вересні 2014 року є: податок на додану вартість, якого сплачено до бюджету понад 208,7 мільйонів гривень, податку на прибуток від чернігівських підприємств забезпечено на суму 57,4 мільйонів гривень, акцизного податку – 18,1 мільйонів гривень.

Окрім того, за вказаний період платникам відшкодовано податку на додану вартість грошовими коштами у розмірі 78,2 мільйонів гривень. У автоматичному режимі платникам повернено 57,8 мільйонів гривень ПДВ.
Варто зазначити, що платники обласного центру з початку введення військового збору вже перерахували до скарбниці держави 5,4 мільйонів гривень, у т.ч. за вересень – 3,5 мільйонів гривень.

«Я щиро вдячний всім роботодавцям Чернігова, які підсилюють обороноздатність нашої країни, перераховуючи військовий збір. Адже ці кошти так необхідні тим, хто сьогодні захищає незалежність та єдність України»,- зазначив посадовець.

До місцевого бюджету за 9 місяців поточного року надійшло на 11,2 мільйонів гривень більше платежів, ніж за відповідний період минулого року. Традиційно питома вага надходжень місцевого бюджету припадає на податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено близько 311,6 мільйонів гривень. У порівнянні з минулорічним періодом ця сума зросла майже на 9,9 мільйонів гривень.

Крім того, від плати за землю надійшло майже 59,2 мільйонів гривень. Представники малого і середнього бізнесу Чернігова, які застосовують спрощену систему оподаткування, перерахували до місцевого бюджету понад 50,4 мільйонів гривень єдиного податку, що на 6,4 мільйони гривень більше минулорічного показника.

Також на особливому контролі в інспекції перерахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для виплати пенсій, допомог, стипендій, ін. соціальних виплат громадянам. На сьогодні надходження єдиного внеску склали 931,7 мільйонів гривень.

«Сумлінне ставлення бізнесу нашого міста до виконання податкових зобов’язань викликає повагу та заслуговує на вдячність громади. Досягати позитивних результатів вдається завдяки розумінню платників податків важливості своєчасної сплати податків, зборів до бюджетів усіх рівнів»,- підкреслив керівник податкової інспекції.

Водночас він відмітив, що фахівці ДПІ у м.Чернігові й надалі проводитимуть широкомасштабні роз’яснювальні заходи для платників міста з метою доведення останніх змін в оподаткуванні виключно на безоплатній основі. Так, з початку року проведено 9 загальних семінарів, на яких, зокрема, широко висвітлювалися зміни до Податкового кодексу та основні напрями реформування податкової системи в Україні.

«Запропоновані Урядом зміни дозволять скоротити кількість податків та спростити їх адміністрування, підвищити самостійність місцевих бюджетів та децентралізувати їх наповнення. Реформування податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування знизить навантаження на фонд оплати праці, сприятиме соціальній справедливості, виведенню заробітних плат з «тіні» та забезпечить наповнення бюджету. Внесення змін до порядку оподаткування податком на прибуток на основі бухгалтерського обліку спростить процедури обліку та звітності», - підсумував Олександр Марухленко.


Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Чернігові
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини