Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:39:46

ІІ Форум ділових і творчих жінок Чернігівщини зібрав понад 70 підприємниць

26.09.2014   16:35Агенцiя

25 вересня за ініціативою Чернігівської обласної організації Спілки жінок України та Чернігівської міської Ліги (клубу) ділових та професійних жінок у нашому обласному центрі пройшов ІІ Форум ділових і творчих жінок Чернігівщини.

Його учасницями стали близько 70 успішних підприємниць та майстринь, в тому числі представниці семи районних центрів області. В роботі Форуму взяла участь голова Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Олександра Кужель.

Під час відкриття заходу директор Навчально-методичного центру профспілок, голова Чернігівської обласної організації Спілки жінок України, президент Чернігівської міської Ліги (клубу) ділових та професійних жінок Ірина Дорожкіна зазначила, що наше тривожне сьогодення ставить перед жінками все нові й нові виклики. В той час, коли в Україні триває війна, жінкам варто бути ще більш активними в економічній та громадській сфері, аби створювати нові робочі місця, виплачувати зарплату робітникам, забезпечувати не лише своїх дітей і родини, а ще й по можливості допомагати українській армії, родинам тимчасових переселенців тощо.

Учасниць Форуму щиро привітали представники департаментів облдержадміністрації та громадські активісти. Подальше спілкування було насичене корисною інформацією, історіями наших землячок, які створити та керують бізнесом у різноманітних сферах та надихають подруг своїм прикладом. Зокрема, про створення та розвиток власного бізнесу розповіли директор магазину-студії «Макошь» Юлія Заїка, директор ательє «Тетяна», Тетяна Капинос, директор ТОВ «Міраві»,  власниця «Кеб-таксі», таксі «Fly» та салону краси «Нефертіті» Ірма Мирошниченко, керівник авторської студії макіяжу Валентина Плотницька, приватний підприємець, директор туристичної агенції «Люкс тур» Світлана Тонконог, майстриня капелюшків Валентина Свистун, приватний підприємець, модель'єр, керівник Дома Моди «Verba» Тетяна Верба (м.Ніжин).

Жінки-підприємниці також дізналися про ресурси для розвитку та навчання, фінансову допомогу, доступну чернігівським підприємцям. Майстер-клас «Призначення сучасної жінки: ресурси, ідеї, кроки» для них провела експерт з розвитку організацій та особистісного розвитку, коуч, засновниця і ведучий бізнес-тренер компанії «Консалт Ресурс» Марина Первушина (м.Київ). В цей час у фойє ІІ поверху працювала виставка «Презентую свою справу», де наші жінки мали можливість представити свій бізнес, продукцію, ідеї, тощо для налагодження нових ділових контактів.

-    Наш форум – це і навчання, і семінар, і обмін досвідом, і виставка товарів і послуг, яка показує, на що здатні наші жінки, адже в експозиції себе представили декілька чернігівських підприємств, очолювані жінками, - зазначила під час спілкування з журналістами Ірина Дорожкіна. – Я сподіваюся, що ця зустріч буде ще одним поштовхом для подальшого розвитку підприємництва в нашому місті та надихне дівчат, жінок, які поки що вагаються, чи варто розпочинати власну справу.

Олександра Кужіль розповіла, як колись побувала на ювілеї Всесвітньої організації жінок-підприємців, яка була створена одразу після ІІ світової війни. А створили її жінки-вдови, жінки, які залишилися самі з маленькими дітьми на руках, які розуміли, що вони можуть сподіватися лише на себе та розраховувати тільки на власні сили.

- Я страшенно радію, коли у нас створюється хоча б один бізнес. А тут на цьому форумі я побачила десятки успішних жінок, які починали з нічого, які самі спочатку вигадали, а потім створили власну справу. Тому я переконана, що Україна має велике майбутнє, тому що Україна – це жінка. Наші чоловіки, котрі захищають країну, можуть розраховувати на власних жінок. Кожна жінка, лягаючи спати, думає: чим завтра нагодувати дітей, як їх вдягнути тощо. Таке почуття відповідальності і за родину, і за країну має тільки жінка, - зауважила столична гостя та побажала чернігівкам успіху.

- Я рада брати участь у цьому форумі, я розумію, що жінкам потрібна підтримка, адже чоловіки не дуже люблять визнавати, що їм треба чогось навчатися, а от жінки завжди відкриті для нового, для освіти, для обміну досвідом, - відзначила засновниця і ведучий бізнес-тренер компанії «Консалт Ресурс» Марина Первушина (м.Київ). – Будь-якому бізнесу зараз складно виживати, особливо великому, але, на мій погляд, малий бізнес все ж таки має більше шансів завдяки своїй гнучкості, динамічності, відкритості до змін.

Під час прес-конференції ці поважні бізнес-леді висловили думку, що малий бізнес важливий ще й тому, що його розвиток – «це єдина гарантія демократії в нашій країні». Насправді владі легше домовитися про певні речі з купкою потужних промисловців і «тримати політику в своїх руках». Саме тому наявність представників саме середнього класу, які будуть боротися за свою власність та свободу до кінця, вкрай необхідна для економічних перспектив та майбутнього будь-якої країни.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини