Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:09:25

Понад 829,7 млн. грн. єдиного соціального внеску надійшло від платників Чернігова

11.09.2014   10:58Агенцiя

«За вісім місяців поточного року понад 829,7 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування сплатили чернігівські платники. Цей показник більш ніж на 16,5 мільйонів гривень перевищує відповідний минулорічний період»,- повідомив заступник начальника ДПІ у м. Чернігові Володимир Мехед.

Таких результатів надходжень ЄСВ вдалося досягти завдяки постійній цілеспрямованій роботі з роботодавцями щодо бази, об’єкту та термінів сплати внеску. Крім цього, фахівцями інспекції проводиться роз’яснювальна робота щодо переваг добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Так, на 1 вересня 2014 року укладено 233 договори на добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Надходження від даної категорії платників склали 989,9 тисяч гривень.

Всього у обласному центрі 3 тисячі платників ЄСВ підприємств-юридичних осіб та понад 7 тисяч СГД - фізичних осіб. Вони використовують найману працю близько 172,8 тисяч громадян, переважна більшість з яких – майже 167 тисяч – працюють у суб'єктів господарювання – юридичних осіб.

«Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист. Зокрема, захищені соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань та інші виплати. Кожен громадянин повинен усвідомлювати, що офіційні працевлаштування та зарплата сьогодні – це гідне пенсійне забезпечення у майбутньому»,- зазначив Володимир Мехед.

Для платників в інспекції створені умови для зручного звітування з ЄСВ. Так, із загальної кількості поданих звітів майже 71% надіслано в електронному вигляді за допомогою мережі Інтернет. Для он-лайн-звітування платникам необхідно завантажити з Інтернет-ресурсів відповідне програмне забезпечення та отримати безкоштовно електронний цифровий підпис у відділі реєстрації користувачів за адресою: вул.Кирпоноса, б. 28, 1-й поверх, кім.14.

Крім того нагадуємо, що 22 вересня поточного року - останній день подання звітних документів роботодавцями та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за серпень .

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Чернігові
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини