Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:08:54

Виробництво валової продукції сільського господарства Семенівщини поступово зростає

11.09.2014   07:35

9 вересня у рамках робочої поїздки до Семенівського району заступник голови обласної державної адміністрації Костянтин Лубенцов взяв участь у нараді з головами сільськогосподарських підприємств району, керівниками організацій, установ, які мають відношення до сільськогосподарського виробництва, спеціалістами управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації. Нараду провів голова районної державної адміністрації Сергій Деденко.

Розпочинаючи захід, Костянтин Лубенцов повідомив, що 9 вересня у Чернігові оголошено День жалоби. Він запропонував присутнім вшанувати пам’ять загиблих під час виконання військового обов’язку військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, хвилиною мовчання.

- Чернігівські хлібороби вже намолотили перший мільйон тонн зерна. Від імені голови обласної державної адміністрації я щиро вітаю аграріїв Семенівського району з цією подією, адже своєю щоденною працею Ви вносите вагомий внесок у споживчий ринок регіону та країни, - наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Він детально зупинився на випадку хвороби свиней на вірус АЧС та розповів про роботу, проведену в епіцентрі захворювання та зоні захисту.

У ході наради було розглянуто загальний стан справ в агропромисловому комплексі району. Як зазначалося, у Семенівському районі працює 43 сільгосппідприємства. У тому числі 11- приватних, 14 -ТОВ, 16 фермерських та 2 інших форм власності. У сільгоспвиробництві задіяні біля 1000 працівників. Сільгосппідприємства займаються вирощуванням зернових і технічних культур, а також розвитком тваринництва.

За 8 місяців поточного року виробництво валової продукції сільського господарства складає 75,3 млн. грн., що на 3% більше аналогічного періоду минулого року.

Основна увага керівників сільгосппідприємств в галузі тваринництва приділяється виробленню молока, як найбільш рентабельній в галузі тваринництва.

Валове виробництво молока за 8 місяців склало 6690 тонн і збільшилось у порівнянні з минулим роком на 243 тонни.

На завершення, заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, керівники обласних установ, організацій, відомств відповіли на всі запитання, які цікавили аграріїв району та керівників організацій, установ, що мають відношення до сільськогосподарського виробництва в районі.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.