Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:25:46

Як оскаржувати податкове повідомлення-рішення

12.12.2013   15:12

Головне управління Міндоходів у Чернігівській області повідомляє, що відповідно до п. 56.2 ст. 56 Податкового кодексу України від 02.12.10 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – Податковий кодекс), п.п. 8.1 та п.п. 8.2 п. 8

Положення про порядок подання та розгляду скарг платників податків органами державної податкової служби, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 19.11.12 №1203, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07.12.12 за №2046/22358 (далі – Положення №1203), у разі, коли платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов’язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених цим Кодексом або іншими законами України, він має право звернутися до контролюючого органу вищого рівня із скаргою про перегляд цього рішення.

Пунктом 56.14 статті 56 Податкового кодексу передбачено, що строки подання скарги на податкове повідомлення-рішення або будь-яке інше рішення контролюючого органу можуть бути продовжені за правилами і на підставах, визначених пунктом 102.6 статті 102 цього Кодексу.

Згідно з п. 102.6 граничні строки для подання податкової декларації, заяв про перегляд рішень контролюючих органів, заяв про повернення надміру сплачених грошових зобов’язань, підлягають продовженню керівником контролюючого органу (його заступником) за письмовим запитом платника податків, якщо такий платник податків протягом зазначених строків:
· перебував за межами України (п.п. 102.6.1 цього пункту);
· перебував у плаванні на морських суднах за кордоном України у складі команди (екіпажу) таких суден (п.п. 102.6.2 цього пункту);
· перебував у місцях позбавлення волі за вироком суду (п.п. 102.6.3 цього пункту);
· мав обмежену свободу пересування у зв’язку з ув’язненням чи полоном на території інших держав або внаслідок інших обставин непереборної сили, підтверджених документально (п.п. 102.6.4 цього пункту);
· був визнаний за рішенням суду безвісно відсутнім або перебував у розшуку у випадках, передбачених законом

Відповідно до п. 102.7 Податкового кодексу дія пункту 102.6 цієї статті поширюється на:
· платників податків – фізичних осіб (п.п. 102.7.1 цього пункту);
· посадових осіб юридичної особи у разі, якщо протягом зазначених граничних строків така юридична особа не мала інших посадових осіб, уповноважених відповідно до законодавства України нараховувати, стягувати та вносити до бюджету податки, а також вести бухгалтерський облік, складати та подавати податкову звітність (п.п. 102.7.2 цього пункту).

Порядок застосування пунктів 102.6-102.7 цієї статті встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує, державну податкову і митну політику (п. 102.8 ст. 102 Податкового кодексу).

Наостанок, ГУ Міндоходів у Чернігівській області звертає увагу, що такі негативні наслідки у вигляді податкових повідомлень-рішень нерідко стаються через низький професійний рівень знань виконавців щодо сплати податків, як правило, головних бухгалтерів або фінансових директорів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини