Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:34:06

До кінця поточного року в області планується ввести в експлуатацію 9 багатоквартирних житлових будинків

14.11.2013   11:07

Завершення будівництва та введення в експлуатацію 9 багатоквартирних житлових будинків в області заплановано до кінця поточного року. Про це йшла мова на нараді, яку провів 13 листопада заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко. До діалогу були запрошені представники забудовників та енергопостачальних компаній області.

Віктор Геращенко повідомив, що в області на даний час введено в експлуатацію 114 тис. м2 житла, і необхідно до кінця поточного року привести до повної готовності ще 9 будинків (8 - в м. Чернігові та один в м. Остер Козелецького району), в яких загальна площа житла складе 41,329 тис. м2.

У ході обговорення кожний об’єкт розбирався окремо, а також розглядались труднощі, які виникли у забудовників.

Як зазначалось, житлові будинки в м. Остер Козелецького району та по вул. Курсанта Єськова, 14-б у м. Чернігові знаходяться на стадії здачі в експлуатацію.

По решті семи будинках, збудованих у м. Чернігові, забудовники назвали ряд невирішених питань, серед яких – підключення до мереж електро- і газопостачання, передача інженерних мереж на баланс експлуатуючим організаціям, вирішення питання поверховості будинків та тривалі терміни оформлення документації.

Також зазначалося, що забудовник повинен виконувати свої зобов’язання по пайовій участі у будівництві та розвитку інфраструктури територій.

«Підключення житлових будинків до інженерних мереж є однією з головних проблем розвитку будівельної галузі в області», - підкреслив Віктор Геращенко. За його словами, необхідно детально вивчати плани розміщення інженерних мереж і будувати на перспективних ділянках.

За результатами наради, Віктор Геращенко дав доручення прискорити вирішення поточних питань по 9 житлових будинках та забезпечити введення їх в експлуатацію до кінця поточного року. 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини