Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:52:52

Чернігівські будівельники зводять нові житлові площі завдяки державній підтримці

31.07.2013   08:06

В. о. голови облдержадміністрації Микола Стрілець 30 липня ц. р. відвідав майданчик по вул. Попова, 31-А, де здійснюється будівництво групи багатоповерхових житлових будинків.

Даний об’єкт є одним з прикладів реалізації у Чернігівській області ініціатив Президента України із забезпечення громадян доступним житлом. Проектом передбачено будівництво 568-ми одно- та двокімнатних квартир загальною площею понад 30 тис. кв. м. Кожна квартира матиме автономне джерело теплопостачання. При цьому вартість квадратного метра житла у новому будинку буде до 30% нижчою за середньоринкову ціну.

За словами Президента України Віктора Януковича, такі програми, як “Доступне житло”, стимулюватимуть розвиток будівельної галузі та створення нових робочих місць. З іншого боку, розвиток будівництва стане кроком до покращення умов життя громадян.

“Кожна людина через програми, які стосуються житла, може переконатися, що влада працює”, – наголосив Микола Стрілець. Він додав, що у поточному році в область передбачено надходження 2,6 млн грн з державного бюджету для забезпечення житлом інвалідів війни, ще 6,9 млн грн – для забезпечення громадян, постраждалих від катастрофи на Чорнобильській АЕС. Близько 7 млн грн із державного та місцевих бюджетів передбачено для виконання програми індивідуального житлового будівництва на селі “Власний дім”.

“Приїзд сюди – можливість переконатися в тому, що узгоджена взаємодія суб’єктів господарювання, будівельних організацій та влади є дієвою, результативною та дасть можливість виконати завдання, поставлені Президентом”, – підсумував в. о. голови облдержадміністрації.

Голова правління компанії-генпідрядника ДП “УкрСіверБуд” Віктор Вереша детально ознайомив присутніх з характеристиками об’єкта будівництва. В основу проекту покладено сучасні вимоги до якості життя: зручне планування квартир, передові будівельні матеріали, енергоефективні системи опалення та водопостачання.

Державні програми забезпечення громадян доступним житлом слугують надійною гарантією підтримки будівельної галузі. З іншого боку, позитивною тенденцією є і спрощення системи адмінпослуг у цій галузі. Урядом вже підготовлено цілу низку ініціатив щодо дерегуляції та спрощення дозвільних процедур у сфері будівництва. Серед них – створення законодавчої можливості переходу від дозвільного до декларативного принципу початку будівельних робіт. Ще один напрям підтримки – залучення українських будівельників до реалізації великих інфраструктурних проектів відповідно до Державної програми активізації розвитку економіки на 2013–2014 роки.

Завдяки державній підтримці за останні 3 роки більше 7000 українських сімей отримали нові квартири.
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини