Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:11:08

Чернігівські будівельники зводять нові житлові площі завдяки державній підтримці

31.07.2013   08:06

В. о. голови облдержадміністрації Микола Стрілець 30 липня ц. р. відвідав майданчик по вул. Попова, 31-А, де здійснюється будівництво групи багатоповерхових житлових будинків.

Даний об’єкт є одним з прикладів реалізації у Чернігівській області ініціатив Президента України із забезпечення громадян доступним житлом. Проектом передбачено будівництво 568-ми одно- та двокімнатних квартир загальною площею понад 30 тис. кв. м. Кожна квартира матиме автономне джерело теплопостачання. При цьому вартість квадратного метра житла у новому будинку буде до 30% нижчою за середньоринкову ціну.

За словами Президента України Віктора Януковича, такі програми, як “Доступне житло”, стимулюватимуть розвиток будівельної галузі та створення нових робочих місць. З іншого боку, розвиток будівництва стане кроком до покращення умов життя громадян.

“Кожна людина через програми, які стосуються житла, може переконатися, що влада працює”, – наголосив Микола Стрілець. Він додав, що у поточному році в область передбачено надходження 2,6 млн грн з державного бюджету для забезпечення житлом інвалідів війни, ще 6,9 млн грн – для забезпечення громадян, постраждалих від катастрофи на Чорнобильській АЕС. Близько 7 млн грн із державного та місцевих бюджетів передбачено для виконання програми індивідуального житлового будівництва на селі “Власний дім”.

“Приїзд сюди – можливість переконатися в тому, що узгоджена взаємодія суб’єктів господарювання, будівельних організацій та влади є дієвою, результативною та дасть можливість виконати завдання, поставлені Президентом”, – підсумував в. о. голови облдержадміністрації.

Голова правління компанії-генпідрядника ДП “УкрСіверБуд” Віктор Вереша детально ознайомив присутніх з характеристиками об’єкта будівництва. В основу проекту покладено сучасні вимоги до якості життя: зручне планування квартир, передові будівельні матеріали, енергоефективні системи опалення та водопостачання.

Державні програми забезпечення громадян доступним житлом слугують надійною гарантією підтримки будівельної галузі. З іншого боку, позитивною тенденцією є і спрощення системи адмінпослуг у цій галузі. Урядом вже підготовлено цілу низку ініціатив щодо дерегуляції та спрощення дозвільних процедур у сфері будівництва. Серед них – створення законодавчої можливості переходу від дозвільного до декларативного принципу початку будівельних робіт. Ще один напрям підтримки – залучення українських будівельників до реалізації великих інфраструктурних проектів відповідно до Державної програми активізації розвитку економіки на 2013–2014 роки.

Завдяки державній підтримці за останні 3 роки більше 7000 українських сімей отримали нові квартири.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.