Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:22:44

В Чернігівський області налічувалося понад 27 тис. об’єктів роздрібної торгівлі

27.07.2013   11:31

До Дня працівників торгівлі

Торгівля на сьогодні залишається однією з основних складових внутрішнього ринку, яка забезпечує життєві потреби населення в продуктах харчування, предметах домашнього вжитку, товарах легкої промисловості.

Внесок підприємств галузі в створенні валової доданої вартості в Чернігівській області склав понад 13%.

За статистичною оцінкою, на початок 2013 р. в області налічувалося понад 27 тис. об’єктів роздрібної торгівлі, які належали підприємствам (юридичним особам) та фізичним особам–підприємцям.

У 2012 р. обсяг продажу споживчих товарів за всіма каналами реалізації становив 14,6 млрд.грн., що на 13,7% більше рівня 2011 р.

Зростання обсягу обороту роздрібної торгівля спостерігалося і в поточному році. За І півріччя 2013р. він зріс на 11,4% (в Україні – на 11,2%) та становив 7,3 млрд.грн.

В обороті роздрібної торгівлі понад половину обсягів сформовано фізичними особами-підприємцями, 42% – підприємствами–юридичними особами, решта припадала на продаж сільськогосподарських продуктів на організованих ринках та на реалізацію споживчих товарів на неформальних ринках.

Характерною ознакою сучасної торгівлі став активний розвиток мережі супер- та гіпермаркетів – магазинів із великим асортиментом товарів, сучасними методами обслуговування покупців. Найпоширенішою в області представлена мережа магазинів та супермаркетів торгових марок “Союз”, “Квартал”, “СеДаМ”. Поряд із ними пропонують послуги “АТБ-маркет”, “ЕКО-маркет”, “Сільпо”, “Фора”, “Фуршет”, “Велика кишеня”, які розповсюджені в різних регіонах України. Внесок цих торгових систем у товарооборот підприємств області складає майже третину.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.