Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:29:40

Єдине вікно – новий стандарт обслуговування клієнтів ПАТ “Чернігівгаз”

20.05.2013   11:09Агенцiя

17 травня запрацювало “Єдине вікно” для обслуговування клієнтів ПАТ “Чернігівгаз”. Про це під час прес-туру до Управління з реалізації та розрахунків за природний газ розповіли керівники підприємства.

Відтепер жителі міста і Чернігівського району мають можливість в одному місці за максимально короткий строк отримати послугу з приєднання до газових мереж, а також всі необхідні консультації. За потреби в цьому ж приміщенні можна розрахуватися за газ, укласти договір на постачання газу, замовити ремонт газових приладів і пройти інструктаж з безпеки користування газом у побуті.

За словами голови правління ПАТ “Чернігівгаз” Алли Ярової, відкриття “Єдиного вікна” стало першим кроком до нового формату обслуговування клієнтів. Підприємство досить тривалий час готувалося до цього, вивчало досвід роботи колег, зокрема, Білорусі. Однією з передумов для цього стало прийняття низки законодавчих актів, які впорядкували будівництво нових газових мереж і зробили процедуру газифікації зрозумілою, прозорою і доступною для усіх бажаючих.

Обслуговування в режимі “Єдиного вікна” значно спростило процедури приєднання до газової мережі, а також реконструкції об’єктів, які давно експлуатуються, – пояснив присутнім начальник управління з комерційної діяльності та матеріально-технічного забезпечення ПАТ “Чернігівгаз” Ігор Льодовий. – Зокрема, суттєво скоротився термін прийому та обробки документації. Замовнику треба лише подати заявку і необхідний пакет документів, підписати договір і оплатити послугу, все інше – виїзд до замовника на об’єкт, видача техумов, розробка проекту, його комплексне супроводження і погодження всіх етапів з відповідними органами – робота менеджера по роботі з клієнтами і менеджера з комерційної діяльності. Принцип “Єдиного вікна” передбачає замовлення виконання комплексу робіт з будівництва газових мереж, коли замовник не переймається окремими етапами. Ми беремо на себе зобов’язання і надаємо послугу “під ключ”.

Керівники “Чернігівгазу” пояснили присутнім журналістам, що раніше замовник співпрацював з декількома організаціями, що призводило до затягування часу, перевитрат коштів і проблем із введенням в експлуатацію газових мереж. Тепер у громадян з’явилася можливість чітко усвідомлювати: куди звертатися, скільки це коштує, в який термін об’єкт буде газифікований. “Чернігівгаз” вже має перших замовників послуги “стандартне” приєднання. Є й такі, що підписали договір, внесли оплату і протягом трьох місяців стануть користувачами газу.

Невдовзі подібні сервісні служби відкриються в Ніжині, Прилуках, а згодом – у кожній філії газового господарства області. В подальших планах “Чернігівгазу” – зосередити в “Єдиному вікні” усі платні послуги для мешканців обласного центру і Чернігівського району. З тим, що таке нововведення необхідне, що воно суттєво покращить якість обслуговування населення, збереже їхній час, нерви та гроші, погодилися і представники контролюючих органів, які прийшли на відкриття “єдиного вікна” в Чернігові. Це, зокрема, голова територіального відділення Антимонопольного комітету України Анатолій Свириденко, завідувач сектору НКРЕ Олександр Тимошенко та головний спеціаліст Державної споживінспекції у Чернігівській області Володимир Булава.

“Чернігівгаз” змінюється, і це стосується не лише внутрішніх процесів компанії, але й покращення взаємовідносин зі споживачами, і взагалі перебудови нашої уяви про якісний сервіс. Наша мета – створити всі умови, щоб отримавши будь-яку послугу, замовник залишився максимально задоволений співпрацею з “Чернігівгазом”, – підсумувала голова правління Алла Ярова.

Увага! “Єдине вікно” ПАТ “Чернігівгаз” розташоване в управлінні з реалізації та розрахунків за природний газ за адресою: пр-т Миру, 53 (Будинок побуту), 4-й поверх. Графік прийому громадян: понеділок – четвер з 8-00 до 17-00, п’ятниця з 8-00 до 16-00, обідня перерва з 12-00 до 12-48.


Довідка:

В червні минулого року Верховна Рада прийняла Закон № 5021-VI “Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб’єктів природних монополій України”.
Закон визначив порядок надання послуг “Стандартного” і “Нестандартного” приєднання до газової мережі для всіх категорій споживачів. Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) прийняла низку Постанов, які врегулювали правовідносини газопостачальника зі споживачами в частині надання послуги.
Вартість послуг по “стандартному приєднанню” відповідатиме ставці установленій НКРЕ, і буде варіюватися в залежності від типорозміру лічильника, типу місцевості і діючого газопроводу. При “нестандартному приєднанні” вартість плати буде розраховуватись на підставі проектно-кошторисної документації, з урахуванням вимог “Порядку розрахунку плати за приєднання об’єктів замовників до газових мереж” затвердженого НКРЕ.
До переліку документів для замовлення приєднання входить заява і опитувальний лист, затверджений газорозподільним підприємством (видається по місту реєстрації замовлення), а також копії документів про визначення права власності/користування приміщенням або земельною ділянкою.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини