Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:06:18

До дня працівників електрозв’язку. ДОВІДКА

17.05.2013   07:27Агенцiя

Міжнародний союз електрозв’язку 17 травня відзначає Всесвітній день телекомунікацій.

Послуги електрозв’язку надають 48 підприємств області. Найпотужні-шими телекомунікаційними операторами є Чернігівська філія ПАТ “Укртелеком”, ЗАТ “Київстар Дж.Ес.Ем.”, філія “МТС Україна”, ТОВ “АСТЕЛІТ” та ТОВ “Основа-ТВ”.

У I кварталі 2013 р. працівники підприємств електрозв’язку доставили 3,5 тис. та відправили 2,4 тис. телеграм, надали 12,5 млн. міжміських телефонних розмов (у розрахунку на 1 особу – 12 розмов), у т.ч. 1,2 млн.– міжнародних.

Мобільний зв’язок став основним засобом комунікації й невід’ємною складовою нашого життя. Він – поза конкуренцією. На 1 квітня п.р. в області налічувалося 1654,0 тис. його абонентів. Рівень проникнення мобільного зв’язку складає 153,6% загальної кількості населення області. Доходи, отримані від цієї послуги, у І кварталі 2013р. становили 250,9 млн.грн. (73,7% – загального обсягу послуг).

У всіх районах області є можливість використовувати комп’ютерний зв’язок, “Інтернет” у роботі та навчанні. На 1 квітня 2013 р. його база нараховувала 79,6 тис. абонентів, у т.ч. 73,2 тис. – у домашніх умовах.

Популярною послугою електрозв’язку є кабельне телебачення, кількість абонентів якого за 1 квартал 2013 р. становила 72,3 тис. Нею мають можливість користуватися жителі міст Чернігів, Ніжин, Прилуки, Бахмач, Корюківка, смт Варва та смт Десна.

Залишається потрібним, до якого звикли, і якому нині сутужно конку-рувати з новими видами зв’язку – основний телефонний зв’язок. Послуги стаціонарного телефонного зв’язку в області надавали сім підприємств. Станом на 1 квітня 2013 р. ними обслуговувалися 276,9 тис. основних телефонів, у т.ч. 58,0 тис. (21,0% загальної кількості) – у сільській місцевості.

2

Основне завдання операторів зв’язку – забезпечення населення домаш-німи телефонами. Їх загальна кількість в області на 1 квітня 2013р. становила 242,0 тис. Але з початку року цей показник зменшився на 2,0 тис.

Забезпеченість домашніми телефонами (з урахуванням відомчих) на 100 сімей, у середньому, в області становила 54 одиниці (у міських поселеннях цей показник сягнув 72, у сільській місцевості – 28 одиниць).

Телефонна мережа області налічує 170 універсальних таксофонів та 45 телефонів переговорних пунктів.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини