Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:03:23

Про залучення інвестицій у будівництво житла та об’єктів соціально-побутової сфери у м. Чернігові

10.04.2013   13:06

Про залучення інвестицій у 2012 році та пропозиції щодо інвестування об’єктів будівництва на 2013 рікінформував на розширеній міській нараді директор комунального підприємства “Чернігівбудінвест” Віталій Собиченко.

Основним завданням підприємства він назвав виконання Генерального плану забудови міста Чернігова та залучення інвестицій в будівництво житла та об’єктів соціально-побутової сфери.

Для виконання цього завдання відводяться земельні ділянки, за цільовим використанням яких ведеться постійний контроль. Організація будівництва на земельних ділянках, що знаходяться в нашому користуванні відбувається тільки за рахунок інвестиційних коштів.

У 2012 році за участі КП „Чернігівбудінвест” як Замовника будівництва введені в експлуатацію наступні об’єкти:
– житловий будинок по вул. Бєлова, 33, на будівництво якого витрачено 1 749 тис. грн., за технічний нагляд наше підприємство отримало 38 265 грн.;
– житловий будинок по вул. Толстого, всього залучено інвестиційних коштів 7 983 тис. грн., із них підприємству на утримання служби замовника та організацію ведення технічного нагляду сплачено 190421 грн.;
– житловий будинок по вул. Єськова, на виконання будівельно- монтажних робіт якого витрачено 5 612 тис. грн., на облаштування під’їзної дороги освоєно 650 тис. грн., на облаштування дитячого майданчику – 120 тис. грн. та за послуги, надані КП „Чернігівбудінвест”, отримано 146 895 грн.
– автоцентр „Магр-Авто” на розі вул. Глібова-Незалежності, перша і друга черги будівництва, залучено інвестицій у сумі 12 522 тис. грн., за надані послуги по веденню технічного нагляду, виконання обов’язків Замовника, підприємству сплачено 296 882 грн.
– житловий будинок по вул. Воїнів Інтернаціоналістів за 2012 рік освоєно 10 55 тис. грн.

За виконання зобов’язань служби Замовника підприємством отримано 206 930 грн. прибутку.

Об’єкти, на яких будівництво у 2012 році не завершено і продовжується по теперішній час:

– Житловий будинок по вул. Зеленій у 2012 році – освоєно 6 068 тис. грн. КП „Чернігівбудінвест” виконало робіт на 148 тис. грн. У 2013 році продовжується виконання опоряджувальних робіт та роботи з інженерного забезпечення житлового будинку.

Також на перших поверхах ведеться переобладнання квартир під медичні установи та офісні приміщення. Введення об’єкту в експлуатацію планувалось на другий квартал поточного року, але в зв’язку з затримками у фінансуванні, невирішених питаннях щодо будівництва підземного паркінгу, введення об’єкту в експлуатацію передбачено у четвертому кварталі.

– Житловий будинок по вул. Войкова – за 2012 рік виконано будівельно – монтажних робіт на суму 8 040 тис. грн., технагляд складає 196 90 грн., будівництво на сьогоднішній день призупинено, ведуться переговори з Державною іпотечною установою щодо подальшого фінансування об’єкту. При позитивному вирішенні фінансування введення об’єкту в експлуатацію планується на четвертий квартал поточного року.

– Житловий будинок по вул. Бєлова – освоєно за 2012 рік 11 650 тис. грн., у тому числі на облаштування дитячого майданчика витрачено 120 тис. грн., винос лінії водопроводу – 360 тис. грн., будівельно-монтажні роботи склали 10 906 тис. грн. За технічний нагляд – 264 180 грн. На сьогоднішній день будівництво продовжується, введення житлового будинку заплановано на кінець другого кварталу поточного року.

– Житловий будинок на розі вул. 1-ї Гвардійської Армії – Самострова у 2012 році виконано робіт на загальну суму 4 049 тис. грн. За надання послуг служби Замовника підприємство “Чернігівбудінвест”отримало майже 75 тис. грн. Будівельно-монтажні роботи на цьому об’єкті успішно продовжуються. Введення в експлуатацію житлового будинку буде завершено до кінця поточного року.

Продовжується також будівництво групи житлових будинків по вул. Толстого, 125-а (друга черга будівництва), введення яких заплановано на четвертий квартал 2013 року.

На земельній ділянці по вул. Курсанта Єськова продовжується будівництво спортивно-оздоровчого комплексу, який планується на введення в третьому кварталі поточного року. Також на цій земельній ділянці продовжується будівництво групи багатоповерхових житлових будинків, введення двох із них заплановано на третій квартал поточного року.

На сьогоднішній день завершені проектні роботи по розробці проекту детального плану забудови третього житлового району Масани. Документація направлена на погодження відповідних служб. При позитивних висновках цих служб проект буде розглянутий на містобудівній раді, після чого буде оприлюднений для громадських обговорень. Також продовжується розробка ескізного проекту забудови третього мікрорайону Масани.

Генеральним планом забудови передбачається раціональна система пішохідних і транспортних розв’язок в середині мікрорайону та зручний зв’язок з зупинками міського транспорту. Вздовж пішохідного бульвару, який буде з’єднувати два існуючі соснові масиви, що знаходяться в центральній частині мікрорайону, будуть розташовані два дитячих садочки з басейнами на 75 місць кожний та загальноосвітня школа на 1600 учнівських місць.

Проектом детального планування мікрорайону передбачається зонування території, що передбачає зону житлової забудови, зону відпочинку, зону загальноосвітньої школи з дитячими дошкільними навчальними закладами, зону торгівельних центрів тощо.

При розробці ПДП мікрорайону були враховані побажання управлінь міської ради. Свої пропозиції надали управління культури, управління освіти, управління охорони здоров’я, управління архітектури, управління транспорту та інші.

Проектом передбачено повний комплекс установ і підприємств обслуговування мікрорайонного значення: спортивно-оздоровчі комплекси; торговий комплекс загальною площею понад 5,5 тис. кв.м.; аптеки; відділення банків; перукарні; відділення зв’язку; стадіон; клубно-розважальний комплекс; приміщення художньої школи; бібліотека; магазини різних напрямків; підприємства побутового обслуговування; об’єкти інженерного обслуговування; кафе та інші.

Більшість із вищевказаних об’єктів будуть розміщені в перших поверхах житлових багатоповерхових будинків, що передбачаються проектом по вул. Любецькій та Незалежності. Загальна площа житла становить 160 тис. кв.м. та буде уточнюватись при наступних стадіях проектування стадії „Проект” та стадії „Робоча документація”.

Згідно з розрахунком у цьому мікрорайоні проживатиме більше 6 тисяч чоловік. Житлові будинки, передбачені проектом, будуть від 9-ти до 16-ти поверхів.

Ведуться проектні роботи і по інших об’єктах будівництва, а саме
– житлового будинку по вул. Київській, 7;
– забудови кварталу вулиць Попудренка – Маяковського;
– станції технічного обслуговування по вул. Попова, 6;
– спортивно-оздоровчого комплексу по вул. Кільцевій та проспекту Миру;
– центру дозвілля по вул. Незалежності;
– квіткового магазину з комплексом допоміжних приміщень по вул. Незалежності;
– станції автосервісу з цехом кузовного ремонту та виробничо- ремонтної бази по вул. Любченко;
– зблокованої малоповерхової житлової забудови по вул. Гетьмана Полуботка, 39;
– житлових будинків з об’єктами соціального призначення по вул. Жабинського, 2-а.

На завершення виступу В Собиченко повідомив, що за період діяльності КП „Чернігівбудінвест” залучено інвестиційних коштів в будівництво житлового фонду та об’єктів соціально-побутового призначення більше 730 млн. гривень. Будівельними організаціями, інвесторами, проектними організаціями та іншими учасниками будівельного процесу при участі КП „Чернігівбудінвест” до різних рівнів державного та місцевого бюджетів сплачено податків понад 210 млн. грн.

У 2012 році підприємство „Чернігівбудінвест” сплатило до державного та місцевого бюджетів 1 202 тис. грн. За користування земельними ділянками у минулому році підприємством сплачено податків та орендної плати за землю майже 318 тис. грн.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини