Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:21:50

За І квартал чернігівські платники сплатили до Державного бюджету 138,4 мільйонів гривень

09.04.2013   10:11

Податкові надходження за І квартал

За І квартал 2013 року чернігівські платники сплатили до Державного бюджету 138,4 мільйонів гривень. Найбільше перевищують минулорічну сплату надходження податку на прибуток - на 12,4 мільйонів гривень або на 35,7 відсотки, всього за січень-березень до Держбюджету спрямовано 47,3 мільйона гривень цього податку, виконання індикативного показника доходів забезпечено на рівні 116,9 відсотків.

Податку на додану вартість надійшло 78,1 мільйона гривень.

У розрізі основних податків у березні п.р. сплачено податку на прибуток - майже 10,0 мільйонів гривень, що на  2,6 мільйона гривень або на 34,5 відсотків більше, ніж за березень 2012 року, а також податку на додану вартість - понад 25,0 мільйонів гривень.

У І кварталі поточного року місцеві бюджети отримали 139,1 мільйона гривень, що перевищує відповідну минулорічну сплату на 14,9 мільйона гривень або майже на 12 відсотків.

Найбільшу частку надходжень місцевої скарбниці займає податок на доходи фізичних осіб, якого за три місяці сплачено майже 94,0 мільйонів гривень, це на 2,9 мільйона гривень або на 3,1 відсотка більше, ніж у відповідному періоді 2012 року. Виконання індикативного показника доходів становить 102,1 відсотки. Від плати за землю надійшло понад 20,0 мільйонів гривень, що на 1,4 мільйона гривень або на 7,4 відсотків більше, ніж за січень-березень минулого року.

Говорячи про бюджетні надходження ми бачемо, що суб'єкти підприємницької діяльності у переважній більшості із року у рік демонструють сумлінність і чесність у сплаті податків. Тож, наше завдання - продовжити стимулювати це ставлення, всебічно сприяти і підтримувати добросовісних платників, реагувати на ініціативи підприємницьких кіл і громадськості.

Сьогодні у країні створені умови для сталого розвитку учасників економічного процесу. Про це свідчить і позитивна динаміка серед представників малого та середнього бізнесу. Приміром, поряд із зростанням кількості підприємців- "спрощенців" збільшилися і податкові надходження. Лише за І квартал поточного року до місцевих бюджетів надійшло 15,3 млн.грн. єдиного податку.

Також збільшилася кількість підприємців, які подають звітність засобами телекомунікаційного зв'язку, та таких, які вже отримали ключі електронного цифрового підпису.


Федір Уляненко, начальник ДПІ у м. Чернігові ДПС
 

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини