Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:27:14

Проблем з майбутнім врожаєм на Чернігівщині не очікується

04.04.2013   16:03Агенцiя

Незважаючи на аномальні погодні умови в Україні, ситуація з зерновими культурами на Чернігівщині досить оптимістична. Про це повідомив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Микола Колесников.

За його словами, найбільш небезпечним для рослин буде різке підвищення температури, що може негативно вплинути на розвиток вторинної кореневої системи, коли відбувається закладання продуктивних пагонів. Та поки що причин для хвилювання немає. Більше 91% посівів знаходиться в доброму та задовільному стані.

"З осені піклуючись про урожай 2013 року внесено мінеральних добрив на 1 гектар озимих культур 45 кілограмів поживних речовин (на 40% більше, ніж під урожай 2012 року), посівний матеріал використовувався не нижче другої репродукції тощо", - зауважив він.

Створено страхові фонди насіння ярих культур в обсязі 6,21 тисячі тонн на випадок потреби в пересіві озимих культур урожаю поточного року.
Також для збереження врожаю, в умовах контрастних кліматичних температур, можуть проводитися зміни в структурі посівних площ на користь окремих зернових культур.

"Посів ярих не буде раннім, хоча саме ранній посів вважається найсприятливішим. Але і той факт, що він розпочнеться у другій половині квітня, не повинно позначиться негативно на врожаї", - зазначив Микола Колесников.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини