Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:45:15

Про підсумки та перспективи роботи агрокомплексу Чернігівщини

13.03.2013   08:07Агенцiя

12 березня за участю заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Шанойла відбулось засідання колегії Департаменту агропромислового розвитку ОДА, на якому розглядався спектр питань, що стосувалися підсумків роботи агропромислового комплексу області за 2012 рік та перспектив розвитку в 2013 році.

“Чернігівщина має величезний незадіяний потенціал і управлінці та аграрії мають працювати над його використанням – наголосив Олександр Шанойло. – Досягнувши високого рівня розвитку агросектора економіки в попередніх роках, ми просто зобов’язані утримати та закріпити отриманий результат”.

Підводячи підсумки роботи сільськогосподарських підприємств області за минулий 2012 рік, слід зазначити, що з індексом 107,9% Чернігівщина увійшла у п’ятірку передових областей у державі за темпами росту виробництва сільськогосподарської продукції. Зібраний найвищий за всю історію урожай зерна – понад 2,9 млн. тонн та намітилися тенденції до нарощування поголів’я великої рогатої худоби (2%) і поголів’я свиней (6%).

На колегії були розглянуті питання стану врегулювання майнових та земельних відносин в аграрному секторі економіки області, підсумків роботи підприємств харчової та переробної промисловості за 2012 рік та основні завдання на 2013 рік тощо.

Особливу увагу було приділено організаційним заходам щодо реалізації ініціативи Міністра аграрної політики та продовольства України М.В. Присяжнюка “Рідне село”.

Як зазначила заступник директора Департаменту Римма Олексенко: “Надаючи перевагу створенню сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, голови сільських і селищних рад ще раз підтверджують, що саме кооперативні формування дадуть можливість включити вироблену фермерськими та особистими селянськими господарствами продукцію в маркетинговий ланцюг, підвищити додану вартість продукції шляхом покращення первинної обробки та зберігання, підвищити безпечність та якість сільськогосподарської продукції”.

З метою покращення кінцевих результатів господарювання учасниками засідання визначено основні пріоритетні напрямками розвитку агропромислового комплексу області на 2013 рік: формування конкурентоспроможного аграрного сектору, забезпечення його стабільного та ефективного функціонування, збереження позитивних темпів зростання сільськогосподарського виробництва, комплексний розвиток виробничої і соціальної інфраструктури села, покращення на цій основі умов життя та праці селян.

Насамкінець директор Департаменту Анатолій Максак підсумував:
“Питань, над якими ми маємо працювати і які сьогодні були озвучені на засідання колегії, багато. Тож будьмо відповідальними і послідовними в ході виконання завдань, що стоять перед нами. Спираючись на талант та енергію аграріїв Чернігівщини, ми досягнемо поставлених цілей та зробимо заможнішим українське село”.
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини