Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:05:43

Дітей Чернігова запрошуть до "Творчої майстерні казок"

02.02.2022   10:08Агенцiя

Третя «Творча майстерня казок» скоро відчинить свої двері для учасників. Проєкт започаткували в чернігівському Туристичному інформаційному центрі.

Тут розповіли, що основна мета – закохати дітей в історію рідного міста та створити контент із казок, написаних малечею. Тим паче, всі твори – про Чернігів. Герої та події неодмінно мають бути пов’язані з містом.

«Це дуже добре, коли дитина розуміє свою важливість для міста. Батькам ми завжди говоримо про те, що вони читають увечері казки дітям, можливо, казку саме вашої дитини почнуть читати з травня»,- сказала Катерина Литвин, начальник відділу туризму та промоції міста управління культури ЧМР.

Сам же проєкт започатковано у 2019 році. Однак через карантин у 2020-му його не проводили.

«У першій нашій «Творчій майстерні казок» була 5-річна дитина, вона не вміла писати, тому намалювала комікс, у якому чоловік одружився з відьмою біля П´ятницької церкви і відьма перетворилася на красиву пані. Є великі досягнення в тому, що дві казки випускниць минулої «Творчої майстерні казок» потрапили на конкурс Днів європейської культурної спадщини. Були оцінені другим місцем у Європі. Це для нас хороший показник»,- сказала вона.

У 2022 році вже 11 дітей виявили бажання взяти участь у «Творчій майстерні казок». Навчання тут відбуватиметься з 12 лютого по травень включно. Діти відвідуватимуть тренінгові заняття та лекції. Разом із викладачами діти формуватимуть свої казки, які допоможе відредагувати дитяча письменниця Маргарита Бортонос. Усі казки випускників увійдуть до єдиної збірки, що буде презентована й опублікована на сайті ТІЦ.

«Цього року, власне, ще з минулого, ми прийшли з тим, що працюємо з інклюзією, і дуже хочеться, щоб цьогоріч наші діти, пишучи казки, думали про тих дітей, які не зможуть або прочитати, або прослухати. Ми будемо думати і шукати форми, щоб це були і аудіоказки, щоб це були казки шрифтом Брайля. І будемо говорити дітям про те, що вони дуже важливі, адже займають вагому нішу для тих, хто не може читати або слухати»,- розповіла Катерина Литвин.

Діти самі вирішуватимуть, чи будуть ілюструвати свої казки. Можливо, до цієї роботи долучатимуть учнів Чернігівської художньої школи.

«Крім того, сьогодні тривають перемовини, що одна з казок випускників третьої «Творчої майстерні казок» стане мультфільмом. Дитячий письменник із Києва запропонував нам таку співпрацю. Наразі його студія на карантин закрита, але ми вже думаємо, в якому місяці влаштуємо екскурсію, щоб діти зрозуміли, як створюються мультфільми і як правильно їм формувати сюжет своїх казок, щоб вийшов кльовий мульт», - зазначила керівниця відділу туризму та промоції міста управління культури ЧМР.

До «Творчої майстерні казок» приймають дітей від 6 до 11 років. Однак якщо є бажання, то записують і старших. Це можна зробити, подавши електронну заявку через сайт Туристичного інформаційного центру та через сторінки в соцмережах. Заявки прийматимуть до 12 лютого.

Челайн

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини