Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:38:31

Юний ніжинський саксофоніст зайняв перше місце на Міжнародному фестивалі

31.01.2022   13:09Агенцiя

Назарій Осипенко зайняв 1-ше місце на Міжнародному 2-х туровому очно-дистанційному фестивалі учнівської та студентської творчої молоді «Чубинський fest».

Викладач - Олена Сергіївна Ковалевська (Ніжинська школа мистецтв).Фестиваль проходив в Києві. Організатор - Міністерство культури та інформаційної політики України, Міжнародний Благодійний фонд «Соняшник». Номінація – інструментальний жанр «Саксофон-альт» (2 вікова категорія.Дебютант).

Назарій учень 7 класу Ніжинської гімназії № 9 (кл. керівник Марина Цинковська). Рік – учень Мистецької школи при КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури та мистецтв ім. М. Заньковецької». До цього відвідував Ніжинську музичну школу.

Назар творча особистість: окрім гри на саксофоні, танцює, неодноразово був у ролі ведучого на сцені. Мама Ольга Падалко (Московська) – засновниця та керівник знаного в Ніжині естрадно-гімнастичного колективу "Ефект" спортивного клубу "Легіонер". Журналістам Mynizhyn.com Ольга розповідає: "  Цікавість Назарія до музичних інструментів  з'явилася з п'яти років. Адже в родині, ще є один  музикант - Настя – моя старша донечка. Вона професійна флейтистка. До речі, вихованка теж Олени  Ковалевської. А  Назарію припав до душі саме саксофон. Дуже рада за досягнення свого сина. За це  вдячна педагогам: Віталію Карпенку – викладачу музичної школи, який Назарія ознайомив з інструментом. Зайнялася  розвитком його творчих та  музичних здібностей  Олена Ковалевська».

 «Назар навчається у мене пів року. З вересня місяця. У нього була невеличка  творча перерва, терміном один навчальний рік. Почали з нуля – завдячуючи його завзятості, хисту, жазі до навчань - досягли успіху. Працювали додатково, навіть у вихідні. Все було направлено на  розвиток Назарових здібностей. Наголошу, що музиканту потрібен слухач. Тож, вирішили взяти участь у фестивалі – конкурсі.  Я Назара не налаштовувала на перемогу. Головне завдання – показати талант, вміння. Виступ оцінили журі – професори консерваторії. Час, сили, бажання  - вилилися в чудовий виступ. Перемога – є доказом великої праці. Тож вперед і тільки вперед, - прокоментувала викладач Олена Сергіївні Ковалевська.

Сам же Назарій каже, що хоче стати у майбутньому музикантом — грати у військовому оркестрі.

Від автора. Хочу зазначити те, що перший свій публічний виступ грі на саксофоні Назарій показав у 10 років ( влітку 2019 р.) на вулиці Гоголівській. Тоді він розповідав, що робить це вперше. Бачив не раз, як на Гоголівській грають на скрипках та баритонах. Зупинявся, милувався, а потім виникла ідея і собі спробувати. Назарій дарував перехожим коротенькі п’єси, а ті зупинялися та віддячували юному ніжинському музиканту монетками. Поцікавившись у хлопця – Куди він їх витратить? – зазначив, що збирає гроші на мрію — квадроцикл.

Бажаємо Назарію успіхів! Та здійснення мрій!

Тетяна Марченко
mynizhyn.com

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини