Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:45:33

«Велике будівництво»: в Обласному молодіжному центрі розпочалася реставрація

09.12.2021   12:46Агенцiя

На базі Чернігівського обласного молодіжного центру, що в приміщенні колишнього кінотеатру ім. Щорса, буде створено Хаб соціального партнерства підприємництва та інституційного розвитку.

Проєкт реалізується в рамках програми Президента України «Велике будівництво» коштом Державного фонду регіонального розвитку за співфінансування з місцевого бюджету.
Реставрація будівлі стартувала на початку грудня. З ходом робіт ознайомився сьогодні голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус.

— Хаб – один з наймасштабніших проєктів Великого будівництва, що реалізовуватиметься протягом 2021-2023 років. Загальна кошторисна вартість – 58,3 мільйона гривень. Співфінансування з місцевого бюджету складає 5,8 мільйона. Субпідрядників буде багато, адже передбачені різні види робіт. Наразі триває демонтаж: готується приміщення під коворкінг, зібрано сценічне обладнання. У планах — до нового року замінити вікна, — сказав В’ячеслав Чаус під час брифінгу для місцевих ЗМІ.

Усередині будівлю молодіжного центру повністю перебудують та осучаснять, зовні ж пам’ятка архітектури не зміниться — реконструюють фасад та покрівлю. Особлива увага — максимальне дотримання принципів доступності в процесі переобладнання. Тож трохи більше ніж за два роки у Чернігові з’явиться мультифункціональна та доступна платформа для організації інноваційного та підприємницького підходу до розв'язання соціальних проблем області, підвищення ділової активності молоді, проведення сесій, навчання, консультацій, переговорів та інше.


Традиційно голова ОДА закликав жителів Чернігівщини убезпечити себе та своїх близьких від наслідків коронавірусної хвороби:

— На сьогодні маємо трохи менше 40 відсотків вакцинації населення двома дозами. На жаль, водночас зі спадом чергової хвилі ковіду падають і темпи щеплення. Як на мене, це неприпустимо, адже для колективного імунітету необхідно досягнути 80 відсотків плюс. Пам’ятайте, що вакцинація — єдиний дієвий спосіб боротьби з Covid-19!

Принагідно В’ячеслав Чаус нагадав, що трохи більше, ніж за тиждень в Україні стартує програма цільового фінансування вразливих категорій бізнесу під час карантину «єПідтримка», ініційована Президентом України Володимиром Зеленським. З 19 грудня кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації, отримає тисячу гривень.

З одного боку, це підтримка бізнесу, з іншого — своєрідний бонус для повністю щеплених. Адже кошти можна витратити з користю для себе: придбати залізничні та авіаквитки на внутрішні рейси, абонементи до спортзали чи фітнес-клубу, відвідати кінотеатри, театри, музеї чи виставкові центри, купити книжки (перелік послуг буде доповнюватися).

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини