Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:18:18

"Саронська квітка, або Інша сторона гріха". Режисерський дебют Дениса Федєшова

24.12.2020   09:58Агенцiя

Прем’єра в театрі це завжди хвилювання – постановника вистави, виконавців, глядачів в очікуванні знайомства з новою творчою роботою.

А прем’єрний показ вистави «Саронська квітка, або Інша сторона гріха» за творами Лесі Українки, що відбувся 22 грудня цього року на Білій сцені Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка, став подвійною прем’єрою. Адже вперше представляв свою роботу чернігівським глядачам молодий режисер Денис Федєшов, нещодавно прийнятий до творчого складу театру.

В основу філософської притчі, презентованої на чернігівській сцені, покладено драматичні поеми Лесі Українки на біблійні сюжети «На полі крові» та «Йоганна, жінка Хусова», в яких поетеса всупереч церковним догматам пропонує оригінальний погляд на постать Христа і його апостолів, переосмислює вплив на людську спільноту образу Месії, який особистим прикладом і словом спонукав людей до правди й любові, до морального і духовного вдосконалення.

Не менш оригінальним виявилося і режисерське рішення постановочних питань в експериментальному просторі Білої сцени, конструктивні елементи якої були вдало використані в якості декорацій. Перші ряди глядацьких місць були розташовані півколом біля сценічного майданчика, завдяки чому глядачі в окремих епізодах ставали безпосередніми учасниками театрального дійства. Герої зверталися зі своїми роздумами чи то риторичними запитаннями безпосередньо до глядачів, наближаючи їх до подій, що відбувалися поруч.

У виставі були задіяні семеро артистів, які здійснювали хорове супроводження та виконували різні ролі в обох сюжетних лініях: Прочанин і Публій – народний артист України Валентин Судак, Юда і Слуга Сабо – артист Петро Великий, Хуса – артист Микола Бичук, Йоганна – артистка Катерина Ткачук, Прочанин і Мати Хуси – артистка Світлана Бойко, Сабіна – артистка Діана Лозовська, Марція – артистка Тетяна Шумейко. Правдива і прониклива гра суголосного акторського ансамблю, прикувала увагу глядацької аудиторії й утримувала її до останньої хвилини вистави.

Глядачі, зворушені глибоким духовним змістом вистави, дружними оплесками стоячи дякували виконавцям та вітали запрошеного на сцену режисера-постановника Дениса Федєшова з успішним дебютом на чернігівській сцені.

Віриться, що створена режисером і акторами нашого театру художньо-філософська оповідь про сутність суспільно-етичних взаємин у світлі християнської моралі і надалі справлятиме на глядачів незгладимий емоційний вплив, спонукатиме їх до роздумів над важливістю духовного розвитку особистості в сучасному світі. Тож запрошуємо відвідати наступні покази вистави «Саронська квітка, або Інша сторона гріха», що відбуватимуться в Чернігівському драмтеатрі ім. Т.Г.Шевченка.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини